Συνέχεια αντιπαράθεσης Νικητιάδη-Περιφέρειας

Συνεχίστηκε και χτες η αντιπαράθεση ανάμεσα στην περιφερειακή αρχή και τον τέως υφυπουργό πολιτισμού-τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη, αναφορικά με την αποκατάσταση των ναών της Κω, μετά τον περσινό σεισμό στο νησί.

Στον κ. Νικητιάδη που επανήλθε με νέα ανακοίνωση απευθυνόμενος στον ειδικό συνεργάτη του περιφερειάρχη Σάκη Στάγκα, απάντησε ο έπαρχος Κω Γιώργος Χαλκιδιός κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση εκ μέρους του, του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών της Κω.
Η νέα ανακοίνωση του κ. Νικητιάδη δεν έμεινε αναπάντητη ούτε από τον κ. Στάγκα ο οποίος αργότερα εξέδωσε και εκείνος από την πλευρά του ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για λαϊκισμό και... λαομπαίχτες.

Ειδικότερα ο κ. Νικητιάδης στη νέα του χτεσινή ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Σε σχέση με την απάντηση που δόθηκε από την Περιφέρεια για το θέμα της αποκατάστασης των Ναών Αγίου Νικολάου και Αγίας Παρασκευής στην Κω και μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο ίδιος ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού και τ. βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεχιζόμενη παραπλάνηση του λαού της Κω από την Περιφερειακή Αρχή, έχει φθάσει πλέον στα όριά της. Με χθεσινή δημόσια πρόσκλησή μου, καλούσα τον κ. Περιφερειάρχη να μας ανακοινώσει που βρίσκεται το θέμα της αποκατάστασης των Ναών Αγίου Νικολάου και Αγίας Παρασκευής στη Κω.

Ο κ. Περιφερειάρχης, μονίμως κρυπτόμενος, ανέθεσε στους έμμισθους συνεργάτες του να απαντήσουν με επιθέσεις κατά του προσώπου μου επειδή έθεσα ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΥΣ. Αποφεύγοντας να ανοίξω διάλογο με μη πολιτικά πρόσωπα, αναζήτησα να διακριβώσω τα όσα οι συνεργάτες του κ. Χατζημάρκου ανέφεραν στην απάντησή τους.

Ανέφεραν συγκεκριμένα στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ότι «οι μελέτες που εκπονήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Κω εστάλησαν στην Διεύθυνση Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών που είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας για την έγκριση των τεχνικών μελετών σε κτίρια που έχουν πληγεί από σεισμό».

Επικοινωνώντας με την Διεύθυνση αυτή, η οποία έλαβε τις μελέτες που καταρτίσθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη και εστάλησαν από την Περιφέρεια, έπεσα από τα σύννεφα εξακριβώνοντας ότι ήδη από την 5η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, η Διεύθυνση μελετών έχει απαντήσει στην Περιφέρεια και αναμένει τις ενέργειες της.

Ούτε , οι «εντεταλμένοι» του κ. Χατζημάρκου, ανέφεραν για την επιστολή αυτή οτιδήποτε , ούτε έχει ενημερωθεί κάποιος από την Κω για να πιέσει να προχωρήσει το θέμα. Οι κύριοι έμμισθοι συνεργάτες του κ. Περιφερειάρχη, ή αγνοούν την απόφαση του Υπουργείου, ή την απέκρυψαν σκοπίμως. Επισυνάπτω, τόσο την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών προς εμένα, όσο και την απάντηση που εστάλη στην Περιφέρεια από τις 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, την ώρα που οι κύριοι της Περιφέρειας περιμένουν όπως λένε την έγκριση των μελετών. 

Κύριε Περιφερειάρχη, σταματήστε να κρύβεστε. Αναλάβετε τις ευθύνες σας και στείλτε στα σπίτια τους όσους παραπλανούν τον κόσμο και αποκρύπτουν σημαντικά έγγραφα που έπρεπε να γνωρίζει ο λαός της Κω. Το Υπουργείο, έχει απαντήσει από τις 5 Απριλίου και εσείς δια των οργάνων σας, μας λέτε ότι “αναμένουμε την έγκριση των μελετών”.

Των μελετών, που όχι μόνο δεν εγκρίθηκαν, αλλά χρήζουν πολλαπλών εγκρίσεων και βελτιώσεων. Τελικώς κ. Χατζημάρκο, ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Οι έμμισθοι συνεργάτες σας εσάς, ή εσείς τον Λαό της Κω; Επαναλαμβάνω όμως «Φωνή Λαού, Οργή Θεού». Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας. Σταματήστε να μας κοροϊδεύετε».

Η απάντηση Γ. Χαλκιδιού
Η Δήλωση  - απάντηση του Επάρχου Κω, Γιώργου Χαλκιδιού, στην ανακοίνωση του Γιώργου Νικητιάδη, σχετικά με τους ναούς στην Κω έχει ως εξής: «Στην περίπτωση του Γιώργου Νικητιάδη, σε σχέση με την  μέχρι προ λίγων ετών παρουσία του σε δημόσια αξιώματα,  δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: το ότι αγνοεί  τις διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης, ή ότι παριστάνει ότι τις αγνοεί, με μόνο σκοπό του να βγει από την πολιτική αφάνεια.

Εν πάσει περιπτώσει, αν είχε πράγματι απορίες και αν ήθελε απαντήσεις για τις ενέργειες της Περιφέρειας σχετικά με τους δύο ιερούς ναούς και την αποκατάστασή τους, θα μπορούσε να ρωτήσει τον Έπαρχο της Κω κάτι που βεβαίως δεν θέλησε να κάνει, για να μπορεί να επιτίθεται κατά της Περιφέρειας, με ανακρίβειες, εκμεταλλευόμενος μικροπολιτικά το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών της Κω.

Από εκεί και πέρα, όσο ο Γιώργος Νικητιάδης αποφεύγει να δηλώσει ευθαρσώς αν θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, δεν νομιμοποιείται πολιτικά να επιλέγει ποιόν εκπρόσωπο της Περιφέρειας δέχεται ως συνομιλητή στον δημόσιο διάλογο και ποιόν όχι.

Ας δηλώσει λοιπόν σήμερα αν θα είναι υποψήφιος κι ας κατέβη στις εκλογές για να δει τι θα πει οργή λαού».

Απάντηση και από Σ. Στάγκα
Η απάντηση του ειδικού συνεργάτη του Γραφείου Περιφερειάρχη για τεχνικά θέματα,  Στέργου Στάγκα, στην νέα ανακοίνωση του Γιώργου Νικητιάδη για τους δύο ιερούς ναούς στην Κω έχει ως εξής:

«Προκλητικός ως προς την διαστρέβλωση της αλήθειας, απολύτως αδιάφορος για την ουσία, αμετανόητος και σταθερός στο ψέμα και τον λαϊκισμό, ο Γιώργος Νικητιάδης δεν διστάζει, προκειμένου να βγει από την αφάνεια στην οποία τον έταξε ο λαός της Δωδεκανήσου, να διαστρεβλώσει ακόμη και τα δημόσια έγγραφα, στα οποία ο απλός αναγνώστης μπορεί να βρει τις απαντήσεις σε όλες τις απορίες του και συγκεκριμένα ότι η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών,  με το έγγραφο που ο ίδιος επικαλείται, απλώς ζητά την αίτηση προς το Υπουργείο Υποδομών για την έγκριση των μελετών να την υπογράφει ο κύριος του έργου, δηλαδή η Ιερά Μητρόπολη Κώου – Νισύρου και την εξουσιοδότηση από αυτήν ενός μηχανικού, που αυτή θα επιλέξει, για την διεκπεραίωση της υπόθεσης με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου.

Σε ό,τι αφορά την ουσία, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει επικοινωνήσει με την Ιερά Μητρόπολη Κώου – Νισύρου η οποία έχει επιλέξει και τον μηχανικό τον οποίο θα εξουσιοδοτήσει για τον σκοπό αυτό.

Ο Γιώργος Νικητιάδης, μέσα στο τυφλό πάθος του να βγει από την αφάνεια, δεν διστάζει να στραφεί εναντίον όλων, τελικά και εναντίον της Ιεράς Μητρόπολης Κώου – Νισύρου, η οποία έχει εκπονήσει και τις σχετικές μελέτες για τους δύο ναούς.

Από αυτό και μόνο φαίνεται ότι ουδόλως τον ενδιαφέρουν οι ναοί, παρά μόνο να είναι με κάποιο τρόπο στην επικαιρότητα. Και ο μόνος τρόπος που ξέρει, είναι να βρίσκεται στο αρνητικό κομμάτι της επικαιρότητας.

Για να γνωρίζει ο λαός της Κω τα έργα και τις ημέρες του Γιώργου Νικητιάδη:
 Να του υπενθυμίσω ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν η μόνη που έδειξε ενδιαφέρον όχι μόνο να χρηματοδοτήσει με 2 εκατ. ευρώ την αποκατάσταση των δύο ναών, αλλά και να διαθέσει άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό της 27ης Ιουλίου 2017.

Να του υπενθυμίσω ότι τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Γιώργος Νικητιάδης ήταν ο μόνος που δεν γνώριζε ότι η αρμοδιότητα του συντονισμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον σεισμό, είχε ανατεθεί στον Δήμο Κω, με απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Να του υπενθυμίσω  ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι αυτή που με 6 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί έργα οδοποιίας που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί της Κω.

Να του υπενθυμίσω την αδιαφορία του το 2009, όταν ήταν υφυπουργός Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, για την αποκατάσταση του καμπαναριού της Φιλερήμου και για το έργο του κολυμβητηρίου.

Να του υπενθυμίσω ότι το 2011, περίοδο κατά την οποία ήταν υπουργός, δεν εκταμιεύτηκε ούτε ένα ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες που έπληξαν τότε το νησί της Ρόδου.

Όσο για τους χαρακτηρισμούς και στις προσβολές που με ευκολία εκτοξεύει εναντίον, δήλωσα και το πρωί σε ραδιοφωνική μου συνέντευξη ότι δεν σκοπεύω να  απαντήσω γιατί το πολιτικό επίπεδό του είναι πολύ χαμηλό. Με λύπη μου τον βλέπω να συνεχίζει τον κατήφορο. Του ξαναλέω: με μικρότητες που αφορούν λαομπαίχτες και θεομπαίχτες, δεν ασχολούμαι».