Το νηπιαγωγείο Καλαβαρδών  έχει τη δική του... εφημερίδα

Τη δική τους σχολική εφημερίδα δημιούργησαν πριν απο λίγες μέρες οι μαθητές του νηπιαγωγείου Καλαβαρδών, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους κ.κ. Ειρήνη Μικρομανώλη, Βάσω Πουλοπούλου.

Οι 6 μαθητές, που στις αρχές του Μαΐου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου της "Ροδιακής" προκειμένου να πάρουν μια μικρή γεύση για το πως δημιουργείται μια εφημερίδα, κατάφεραν μόνοι τους, και δημιούργησαν μια πολύ όμορφη εφημεριδούλα, συμπεριλαμβάνοντας αρκετές απο τις δράσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

Οι εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι, που κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην "Ρ", πραγματοποίησαν δεκάδες ερωτήσεις για τον τρόπο που δημιουργείται μια εφημερίδα, επέλεξαν την ύλη που θα μπει στη δική τους εφημερίδα και έγραψαν, ζωγράφισαν και κόλλησαν φωτογραφίες. 

Φυσικά δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην επίσκεψή τους στην εφημερίδα "Η Ροδιακή" αλλά και σε άλλες εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποίησαν, ενώ μάλιστα πρόσθεσαν και μια ενότητα με συνταγές, δίνοντας πληροφορίες για δύο .... γλυκές συνταγές! 

Φυσικά, για τις εκπαιδευτικούς αλλά και για εμάς που διαβάσαμε την εφημερίδα, δεν έχουν σημασία τα ορθογραφικά λάθη, αφού οι λιλιπούτειοι μαθητές μετά βίας αγγίζουν την ηλικία των 5 ετών. 
Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρουν στην δεύτερη σελίδα της εφημερίδας τους "στο νηπιαγωγείο δε διδάσκουμε γραφή, αλλά μέσα απο παιχνίδια με τις φωνούλες (γραμματάκια), τα παιδιά (το καθένα στο δικό του επίπεδο) μαθαίνουν ότι γράφουμε, ο,τι ακούμε.

Γι’ αυτό στα άρθρα μας μην αναζητήσετε την ορθογραφία απλά θαυμάστε τη θέληση έξι μικρών δημοσιογράφων που με λίγη βοήθεια έφτιαξαν κάτι πραγματικά μεγάλο.
Η εφημερίδα των μαθητών έφτασε πριν από λίγες μέρες στα γραφεία της "Ροδιακής", ενώ μάλιστα όπως μας ενημέρωσαν οι δασκάλες τους, αυτή αποφασίστηκε να πωλείται έναντι ενός μικρού αντίτιμου, καθώς τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση ενός μαθητή σε σχολείο του νησιού μας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι είναι οι: 
Παναγιώτης Γιαννακόπουλος
Δανάη Δημητρά
Άννα Παπαθεοδώρου
Κατερίνα Χατζηνικόλα
Ειρήνη Καρανάτσιου
Σωτήρης Κασανής