Ποινή φυλάκισης τριών ετών σε 56χρονο Ροδίτη

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 56χρονο που κατηγορούνταν για 2,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 3 μαχαίρια, 19 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και δύο ναρκωτικά χάπια που είχαν βρεθεί κατά τη σύλληψη του τον Απρίλιο του 2014.

Μαζί με τον 56χρονο είχε συλληφθεί και ο 28χρονος γιο του ο οποίος πρωτόδικα το φθινόπωρο του 2014 είχε κριθεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένοχος ως τοξικομανή και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή.

Στον 56χρονο πατέρα  φυλάκιση 4 ετών και 3 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 56χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Ανθούλας Καραολάνη του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί στις 7 Απριλίου 2014 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, όταν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών εντοπίστηκε ύστερα από διακριτική παρακολούθηση «καβάτζα» ναρκωτικών σε αγρόκτημα που διατηρούν οι κατηγορούμενοι σε δασική περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν οι δράστες και βρέθηκαν στην κατοχή τους και επιμελώς κρυμμένα μέσα σε αχυρώνα του αγροκτήματος τους συνολικά τα ακόλουθα:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 2 κιλών και 493,8 γραμμαρίων, από την οποία το μεγαλύτερο μέρος κατείχαν επιμελώς συσκευασμένο μέσα σε πλαστικό δοχείο με σκοπό τη διακίνησή της σε τοξικομανείς
Δυο (2) ναρκωτικά χάπια
Δέκα εννέα (19) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
Τρία (3) μαχαίρια με λάμες μήκους από δέκα έως δεκαπέντε εκατοστά
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα