Ξανά στη φυλακή 44χρονος που πουλούσε χασίς

Απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη η έφεση που είχε ασκήσει στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 44χρονος αλλοδαπός από την Σενεγάλη ο οποίος επιχείρησε να πουλήσει σε λιμενικό δεκατέσσερις συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, που αντιστοιχούσαν σε 22 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε το καλοκαίρι του 2014 και λίγους μήνες αργότερα στο τέλος της ίδιας χρονιάς ο 44χρονος αλλοδαπός καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 6 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, για την υπόθεση αυτή.

Ο ίδιος άσκησε έφεση όμως χθες, όταν αυτή εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και έτσι η αίτηση απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη και ο 44χρονος διατήρησε την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στην διάθεση τους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι λιμενικοί είχαν κλείσει ραντεβού τηλεφωνικά με τον αλλοδαπό προκειμένου να τους προμηθεύσει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Το ραντεβού κανονίστηκε για το βράδυ της 27ης Ιουλίου 2014 στο Φαληράκι όπου πήγαν οι λιμενικοί έχοντας στην κατοχή τους προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Εκεί τους περίμενε ο αλλοδαπός ο οποίος είχε μαζί του συνολικά 14 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 22 γραμμαρίων!

Κατά την συναλλαγή έγινε η σύλληψη του αλλοδαπού ο οποίος εξεταζόμενος από τους λιμενικούς ισχυρίστηκε πως τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά του, ανήκαν σε άγνωστο τον οποίο είχε δει το προηγούμενο διάστημα να τα κρύβει σε συγκεκριμένο σημείο στο Φαληράκι. Από εκεί τα πήρε ο Σενεγαλέζος ο οποίος και αρχικά είχε επαφή με μία Ιταλίδα η οποία του είπε ότι θα τον έφερνε σε επαφή με ένα ζευγάρι προκειμένου να αγοράσουν τις ναρκωτικές ουσίες.

Τελικά αυτή η συναλλαγή δεν έγινε, όμως έγινε αυτή με τον λιμενικό η οποία και οδήγησε στην σύλληψη του αλλοδαπού, ο οποίος διευκρίνισε επίσης ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε μία τέτοια πράξη.

Σε βάρος του 44χρονου  ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (προμήθεια, κατοχή και πώληση) και απολογούμενος στον ανακριτή Ρόδου όχι μόνο είχε αρνηθεί τις κατηγορίες αλλά ισχυρίστηκε πως είναι θύμα μίας καλοστημένης παγίδας.

Ειδικότερα, ο 44χρονος είπε ότι τα ναρκωτικά είχε δει να τα κρύβει άγνωστος στην ύπαιθρο και από εκεί τα πήρε όταν μία Ιταλίδα τον προσέγγισε και του είπε ότι θα φροντίσει να του βρει ανθρώπους για να τα διαθέσει. Ο ίδιος είπε ότι ουδέποτε είχε στο μυαλό του να κάνει κάτι τέτοιο και πως δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση και τον έστειλαν στην φυλακή.