Κάθειρξη 10 ετών  για 175 γραμμάρια ηρωίνη

Την πρωτόδικη ποινή των 10 ετών κάθειρξης και το χρηματικό πρόστιμο των 100.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, διατήρησε χθες και στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 55χρονος Βέλγος ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 175,5 γραμ. ηρωίνης!

Η ποινή αυτή είχε επιβληθεί στον 55χρονο το καλοκαίρι του 2014 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και είχε ασκήσει έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί χθες από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ωστόσο ο 55χρονος δεν εμφανίστηκε με αποτέλεσμα η έφεση του να απορριφθεί ως ανυποστήρικτη και ο κατηγορούμενος να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και άλλοι τρεις άνδρες ηλικίας 41, 39, 49 και μία 35χρονη γυναίκα στους οποίους καταλογίζονταν ότι αγόρασαν ναρκωτικά από τον 55χρονο. Και οι τέσσερις κατηγορούνταν σε βαθμό πλημμελήματος και πρωτόδικα τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή στον καθένα. Τέλος την ποσότητα των 175, 5 γραμμαρίων κατηγορούνταν ότι προμήθευσε στον Βέλγο ένας 30χρονος Αλβανός ο οποίος αθωώθηκε από το πρωτόδικο δικαστήριο. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά από την αξιολόγηση πληροφοριών που είχαν στην διάθεση τους, σύμφωνα με τις οποίες ο 55χρονος έχει στην κατοχή και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες προμηθεύεται από τον 30χρονο Αλβανό. 

Έτσι οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 55χρονο και από την έρευνα που έγινε, σύμφωνα και με τα στοιχεία της δικογραφίας, προέκυψε ότι στις 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 7 το απόγευμα συναντήθηκε με τον 41χρονο στον οποίο έδωσε έναντι αγνώστου χρηματικού ανταλλάγματος ναρκωτικά. Ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις και συγκεκριμένα, στις 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 10.15 το βράδυ ο Βέλγος έκανε το ίδιο τον 49χρονο, την επόμενη μέρα στις 6 το απόγευμα με την 35χρονη, και στις 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 8 παρά 10 το βράδυ με τον 39χρονο. Όλες οι συναντήσεις έγιναν στην πόλη της Ρόδου.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2014 οι αστυνομικοί της Δίωξης με συντονισμένη επιχείρηση εντόπισαν τον 55χρονο Βέλγο να κινείται στην πόλη της Ρόδου με την δίκυκλη μοτοσικλέτα του. Αφού τον ακινητοποίησαν σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη μικτού βάρους 175,5 γραμμαρίων. Επίσης σε σωματική έρευνα που του έγινε εντοπίστηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ.

Επίσης ο 55χρονος κατείχε σπίτι του και παρέδωσε στους αστυνομικούς μία συσκευασία που περιείχε ένα γραμμάριο ηρωίνης, μία δεύτερη συσκευασία με 1,2 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, 61,5 ναρκωτικά χάπια και μία ζυγαριά ακριβείας.

Η έρευνα των αστυνομικών επεκτάθηκε και στο σπίτι του 41χρονου όπου βρήκαν 3 ναρκωικά χάπια.

Σύμφωνα με  πληροφορίες εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο Βέλγος δήλωσε ότι τέσσερις μέρες πριν τον εντοπισμό του, είχε συναντηθεί στο Καρακόνερο με τον 30χρονο Αλβανό και αγόρασε από αυτόν ποσότητα 210 γραμμαρίων ηρωίνης έναντι του ποσού των 3.500 ευρώ. Μάλιστα ανέφερε ότι δεν είχε πληρώσει όλο το ποσό και όφειλε στον 30χρονο ακόμη τις 3.000 ευρώ.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ενώ μετά τις απολογίες τους ο 55χρονο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και ο 41χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.