Τακτοποιεί οφειλές ύψους 6,9 εκατ. ευρώ ο δήμος Ρόδου

Ολοκληρώνει ο Δήμος της Ρόδου τη διοχέτευση των ληξιπρόθεσμων στην τοπική αγορά, για τα οποία επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με ποσό ύψους 6,9 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, τις προηγούμενες ημέρες, ο Δήμος πλήρωσε οφειλές του προς τρίτους ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και μ’ αυτά έχει σχεδόν εξαντλήσει το ποσό με το οποίο είχε επιχορηγηθεί από το Υπουργείο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ύψους 6,9 εκατ. ευρώ εδώ και δύο χρόνια.

Έτσι, οι υποχρεώσεις του Δήμου που μένουν για να αποπληρωθούν ανέρχονται στα 3 εκατ. ευρώ ενώ, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος, ο Δήμος αυτή τη στιγμή δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα με τις πληρωμές του και είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του. Όσο αφορά, λοιπόν, στην εν γένει πορεία των οικονομικών του Δήμου εμφανίστηκε ικανοποιημένος δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Μάλιστα, σχεδιάζει να υπάρχει άμεση ενημέρωση των πολιτών για τα έσοδα και τα έξοδα του Δήμου, τα οποία πάντως είναι ήδη δημόσια.

Αυτή την περίοδο, τα έσοδα του Δήμου είναι ανεβασμένα αφού με την έναρξη της τουριστικής σεζόν, που οι πολίτες πρέπει να κάνουν τις δηλώσεις τους για τα τέλη παρεπδημούντων, ακαθαρίστων εσόδων, τους κοινόχρηστους χώρους κτλ. παρατηρείται μία αύξηση των εσόδων ενώ τις επόμενες ημέρες αυτά επανέρχονται στα φυσιολογικά επίπεδα.