Θα λειτουργήσει στη Ρόδο η ΑΣΠΑΙΤΕ

Βγήκε “στον αέρα” η πρόσκληση ενδιαφέροντος από την ΑΣΠΑΙΤΕ για φοίτηση στο ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης για το έτος 2018-2019 και για τη Σχολή της Ρόδου οι θέσεις είναι εκατόν είκοσι.

Για τα προγράμματα που προκηρύχθηκαν, ενημέρωσε χθες ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου επειδή η σχολή τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου της Ρόδου.

Καταρχήν, η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης η οποία, συμπληρωματικά προς τις ειδικότητες προπτυχιακών τμημάτων, οργανώνει και υλοποιεί αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα παιδαγωγικής κατάρτισης διάρκειας δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων, είναι δηλαδή η διάδοχος σχολή της ΣΕΛΕΤΕ.

Αυτό το πρόγραμμα, λοιπόν, υλοποιείται σε δώδεκα πόλεις της Ελλάδας, είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παιδαγωγικής, θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης, ενσωματώνοντας τη θεωρία στην πράξη, επιμορφώνοντας τους σπουδαστές της σχολής μέσω βιωματικών εμπειριών προσφέροντας τη δυνατότητα παρακολούθησης και κατάρτισης σε εκπαιδευτικούς αλλά και υποψήφιους εκπαιδευτικούς, κατόχους τίτλων σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης, ανεξαρτήτου ειδικότητας. Δηλαδή, στη Σχολή αυτή μπορούν να φοιτήσουν μαθηματικοί, χημικοί, φυσικοί, καθηγητές πληροφορικής, άλλοι κάτοχοι πτυχίων ΤΕΙ που αφορούν τεχνικές σχολές και θέλουν να διδάξουν σ’ αυτές και είναι απαραίτητο να έχουν πιστοποίηση.

Ως γνωστόν, ένα παράρτημα της Σχολής λειτουργεί από το 2012 στο νησί μας, στο Γυμνάσιο Αφάντου, κατά τις απογευματινές ώρες. Ο κ. Διακοσταματίου αναφέρθηκε και στη σημασία της ίδρυσής του στη Ρόδο αφού παλαιότερα όποιος ήθελε να πάρει την παιδαγωγική επάρκεια που σήμερα είναι απαραίτητη στο δημόσιο, έπρεπε να πάει σε άλλες πόλεις της χώρας, κάτι που σήμαινε χρόνο και βέβαια κόστος.

Ενημέρωσε, λοιπόν, ότι άνοιξαν τα προγράμματα, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ η πρόσκληση ενδιαφέροντος για φοίτηση στο ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης για το έτος 2018-2019. Σ’ αυτή την προκήρυξη για τη Ρόδο έχουν συνολικά 120 θέσεις. Σημειώνεται ότι έρχονται εδώ και από άλλες περιοχές του Νοτίου Αιγαίου αλλά και της χώρας γενικότερα, όσοι δεν μπορούν να μπουν σε παραρτήματα της Σχολής που βρίσκονται κοντά τους.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους είναι η 23η Ιουλίου στις 12:00 το βράδυ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα για να συμπληρώσουν την αίτηση.