Διαψεύδει ο σύλλογος καθηγητών της ΑΣΤΕΡ

Διαψεύδει ο σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΑΣΤΕ, ότι υπέγραψε την ανακοίνωση που έστειλε προς δημοσίευση η διοίκηση της τουριστικής σχολής της Ρόδου, ως απάντηση στο βουλευτή Μάνο Κόνσολα για τα όσα εκείνος δήλωσε για τη σχολή.

Ειδικότερα,  με χτεσινή ανακοίνωσή του ο σύλλογος, τονίζει ότι ουδέποτε συνυπέγραψε το συγκεκριμένο κείμενο, καθώς όπως αναφέρει, η σχολή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε αντίθεση με τα όσα αναφέρονται σε αυτό και ως εκ τούτου έχει διαφορετική άποψη.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών μας σημειώνουμε, ότι στις 5 Ιουνίου η «Ρ» έλαβε από το διευθυντή της ΑΣΤΕΡ Κυριάκο Πετάκο, email που περιείχε επιστολή με τον τίτλο «Διαμαρτυρία καθηγητών ΑΣΤΕΡ»-απάντηση σε δημοσίευμα.

Μάλιστα,  ανέφερε τα εξής: «Μετά το πρόσφατο δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με δηλώσεις του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Κόνσολα που αφορά τη λειτουργία της ΑΣΤΕΡ και προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, οι καθηγητές της ΑΣΤΕΡ κατέθεσαν τη συνημμένη διαμαρτυρία την οποία παρακαλούν να δημοσιεύσετε στην εφημερίδα σας και στην έντυπη και στην ηλεκτρονική της μορφή».

Η ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΣΤΕ επί του θέματος έχει ως εξής:  «Το τελευταίο 48ωρο είδαμε να φιλοξενείται στα ΜΜΕ, ανακοίνωση “καθηγητών της ΑΣΤΕΡ” μαζί με αναφορές σε μια ωραιοποιημένη εικόνα της Σχολής, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Εμείς, ως Σύλλογος του Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΑΣΤΕ δηλώνουμε ότι, ουδέποτε συνυπογράψαμε ή λάβαμε γνώση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης. Αναγνωρίζουμε ότι η ΑΣΤΕΡ αντιμετωπίζει σοβαρά και χρόνια προβλήματα για τα οποία ο Σύλλογός μας έχει ενημερώσει πολλάκις το αρμόδιο Υπουργείο.

Τα προβλήματα της ΑΣΤΕΡ,  τα γνωρίζουν όλοι στη Ρόδο. Τα γνωρίζουν οι άνθρωποι που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με την ΑΣΤΕΡ, οι φορείς του Τουρισμού, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και οι Σπουδαστές, καθώς και οι πολίτες της Ρόδου.

Όλοι αυτοί που γνώρισαν μια άλλη ΑΣΤΕΡ, με κύρος και λάμψη. Η διακίνηση ανώνυμων επιστολών και ανακοινώσεων αποτελεί απαράδεκτη πρακτική και προσβάλλει τον θεσμικό ρόλο κάθε εκπαιδευτικού φορέα.

Με εκτίμηση, Για τοΔΣ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος  Κασέρης Εμμανουήλ
Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων ΑΣΤΕ Ρόδου”

To email που στάλθηκε στη Ροδιακή για την επίμαχη καταγγελία
To email που στάλθηκε στη Ροδιακή για την επίμαχη καταγγελία