Μια καταπληκτική παράσταση χορού στη Ρόδο

Την καταπληκτική παράσταση χορού “ΣωματΙΔΙΟ”, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρακολούθησαν την τελευταία χορογραφική δουλειά της «δικής» μας Artius Dance Theater, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Μία παράσταση αξιώσεων, φτιαγμένη από επαγγελματίες, με μεράκι και αγάπη για τον χορό. Υπέροχες χορεύτριες που αγκάλιαζαν την σκηνή με δυναμισμό και πάθος, κάνοντας το κοινό να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το κάθε λεπτό.

Βίντεο προβολές πάνω σε κινούμενες χορεύτριες σου έδιναν την αίσθηση του τρισδιάστατου, λευκά κουστούμια που χάριζαν στη ματιά του θεατή περισσότερο φως, σκηνικά που επέτρεπαν στις χορεύτριες να χάνονται και να ξαναγεννιούνται μέσα σε ένα τρισδιάστατο σύμπαν, και φωτισμοί που δημιουργούσαν ατμόσφαιρες μοναδικές, σου έδιναν την αίσθηση ότι αυτό που βλέπεις ΔΕΝ είναι στη Ρόδο αλλά σε κάποιο φεστιβάλ της Αθήνας ή σε κάποια σκηνή του εξωτερικού.

ΜΠΡΑΒΟ! Μία παράσταση που άφησε το στίγμα της σε όσους την παρακολούθησαν. Η τέχνη του χορού στην Ρόδο έχει να επιδείξει, όχι μόνο καλούς δασκάλους, αλλά και χορευτές με πολύ ταλέντο!
Αξίζει  οι τοπικοί φορείς να είναι δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες, να τις πιστεύουν, και να τις στηρίζουν, με όποιο τρόπο μπορούν. Είναι  υπέροχο να γυρνάς στον τόπο που γεννήθηκες και να ξέρεις, ότι έχεις την δυνατότητα τόσο σαν επαγγελματίας, να δουλέψεις και να εκφραστείς καλλιτεχνικά, όσο και σαν θεατής να έχεις την δυνατότητα να δεις τόσο αξιόλογες παραστάσεις.

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!  
Και για όσους δεν ξέρουν, η Artius Dance Theater είναι η 1η επαγγελματική ομάδα σύγχρονου χορού στα Δωδεκάνησα. Δημιουργήθηκε το 2009 στη Ρόδο από επαγγελματίες, και από τότε έχει παρουσιάσει πολλές παραστάσεις στη Ρόδο και το εξωτερικό. Φέτος η Artius Dance Theater επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.   

ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΩΤΗ
ΔΑΣΚΑΛΑ ΧΟΡΟΥ-ΘΕΑΤΡΟΥ
Σύμβουλος κινητικήςανάπτυξης

Συντελεστές
Καλλιτεχνική επιμέλεια (χορογραφία, μουσική, κείμενα): Μύριαμ Πεκμεστζή
Χορεύουν: Χριστίνα Αντωνοπούλου, Μαρία Ελευθεριάδου, Ιωάννα Θεοχάρη, Στεφανία Πατλάκα, Μύριαμ Πεκμεστζή, Νίκη Τσικούρη
Ενδυματολόγος, σκηνογράφος, σχεδιασμός φωτισμού: Ευδοκία Βεροπούλου
Video art-Trailer: sick my duck sound & vision
Video performer: Μαρία Μανουκιάν

Ηχοφωτιστικός Εξοπλισμός: Music Spot – Πάρης Κατσέλας
Επιμέλεια προβολής και επικοινωνίας: Μιχάλης Καβουκλής
Βοηθός παραγωγής: Γεώργιος Γαλάτσιος
Κατασκευή σκηνικού: Κωνσταντίνος Τερζής.