Καλλιθέα:  Θα ξέρει  τον όμιλο  πριν τα μπαράζ

Τους αντιπάλους της, τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα γνωρίζει η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου, Καλλιθέα, πριν ακόμη λάβει μέρος στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ εθνική.

Εφόσον καταφέρει και κερδίσει την πρώτη θέση στους αγώνες του Περιστερίου (20-25 Ιουνίου), θα ξέρει εκ των προτέρων τους «σταθμούς» που θα κληθεί να κάνει την επόμενη σεζόν, γεγονός που θα βοηθήσει στον έγκαιρο προγραμματισμό των ταξιδιών. 

Μία εβδομάδα πριν την έναρξη των μπαράζ, δηλαδή στις 13/6, η Ομοσπονδία θα προχωρήσει στην κλήρωση για την κατανομή των ομάδων Αθήνας και Πειραιά (και Θεσσαλονίκης αλλά αυτό αφορά στους Ομίλους του Βορρά) που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ εθνική κατηγορία, περιόδου 2018-19, όχι μόνο όσων προβιβάστηκαν από τα τοπικά αλλά και όσων υποβιβάστηκαν από τη Β’ εθνική. 

Συγκεκριμένα, «σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. Δ’ της Ειδικής Προκήρυξης πρωταθλήματος Γ’ εθνικής κατηγορίας, περιόδου 2017-2018 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανόδου και υποβιβασμού σωματείων, θα γίνει κλήρωση για την ανακατανομή των σωματείων ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ στο 1ο, 2ο, και 3ο, 4ο Όμιλο αντίστοιχα.

Σε κάθε Όμιλο θα ενταχθούν με την κλήρωση τόσα σωματεία ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ, όσα ακριβώς απαιτούνται για να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός των σωματείων σε κάθε Όμιλο της Γ’ εθνικής κατηγορίας.

Οι κληρώσεις του 1ου, 2ου ομίλου και του 3ου, 4ου ομίλου θα γίνουν την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 13.00, στα Γραφεία της ΕΟΚ (ΟΑΚΑ-Μαρούσι) και σε αίθουσα της ΕΚΑΣΘ στο Καυταντζόγλειο στάδιο στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα».