Μεγάλη επιτυχία μαθητών Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας

Μαθητές και μαθήτριες από το 5ο Δ.Σ. Ρόδου και  από το 8ο Δ.Σ. Ρόδου υπό τη διεύθυνση των Ποιμενίδη Δημήτριου και Πιπίνου Γεώργιου αντίστοιχα και υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Κόγκα Ανθής και από το 16ο Δ.Σ. Ρόδου και 1ο Δ.Σ. Σγουρού υπό τη διεύθυνση των Σαμιωτάκη Νικόλαου και Τσιρακάκη Εμμανουήλ αντίστοιχα και υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Μαλτέζου Βαρβάρας συμμετείχαν και διακρίθηκαν με έργα τους στον 5ο κατά σειρά παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με τίτλο «Δες το ειδώλιο αλλιώς» για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.

Πρωταγωνιστής του παιδικού διαγωνισμού φέτος ήταν το κυπριακό Σανιδόμορφο Ειδώλιο της 2ης χιλιετίας π.Χ., το οποίο τα παιδιά κλήθηκαν να μεταμορφώσουν ενεργοποιώντας τη φαντασία τους και την ευρηματικότητά τους.
Οι εμπνεύσεις τους ήταν μοναδικές, διαστημικές, εξωτικές, πάνω απ’ όλα, όμως, γεμάτες χρώμα, ζωντάνια και κέφι.

Οι συμμετοχές συνολικά στο διαγωνισμό ήταν 15.300 από σχολεία και παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, ειδικά σχολεία αλλά και σχολεία απ’ όλο τον κόσμο (Αμερική, Καναδάς, Ελβετία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Παναμάς, Βέλγιο, Λουξεμβούργο).

Ο διαγωνισμός, μετά από επιλογή της κριτικής επιτροπής ανέδειξε 33 νικητές (3 από κάθε τάξη από το προνήπιο έως την Α΄ Γυμνασίου) και 365 διακριθέντες για το ημερολόγιο του μουσείου.
 Μεταξύ των 33 νικητών είναι οι μαθητές-ριες:
• Σοκορέλη Χριστίνα, (1η θέση), Β΄τάξη, 16ο ΔΣ Ρόδου
• Μαραγκουδάκης Μίλτος, (2η θέση), ΣΤ΄ τάξη, 8ο ΔΣ Ρόδου
 Επιπλέον μεταξύ των 365 διακριθέντων είναι οι μαθητές-τριες:
• Παπαδόπουλος Κυριάκος, Ε΄ τάξη,  8ο ΔΣ Ρόδου
• Γιούρα Γιοσίφ, Ε΄ τάξη, 5ο ΔΣ Ρόδου
• Διακογεωργίου Θεοδόσης, ΣΤ΄ τάξη, 5ο ΔΣ Ρόδου
• Φιλτζαντζίδη Δήμητρα, Γ΄ τάξη, 16ο ΔΣ Ρόδου
• Λάμα Βανέσα, Γ΄ τάξη, 16ο ΔΣ Ρόδου
• Βδουκάκης Βασίλειος, Γ΄ τάξη, 16ο ΔΣ Ρόδου
• Καλλιγάς Παναγιώτης, Γ΄ τάξη, 16ο ΔΣ Ρόδου
• Μουρές Νικόλαος, Ε΄ τάξη, 16ο ΔΣ Ρόδου
• Γκουτζιαμάνης Αντώνιος, Ε΄ τάξη, 1ο ΔΣ Σγουρού.


Τέλος, έγινε μια επιλογή 2500 ακόμη έργων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, για να παρουσιαστούν μαζί με τα έργα των νικητών και των διακριθέντων στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Δες το ειδώλιο αλλιώς» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα, η οποία εγκαινιάστηκε στις 18 Μαϊου και κλείνει στις 11 Ιουνίου 2018, μετά από παράταση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι τοίχοι του μουσείου πλημμύρισαν με ευφάνταστες παιδικές δημιουργίες προσφέροντας στους επισκέπτες μια ευκαιρία να θαυμάσουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητα των παιδιών και να τα συγχαρούν για την έμπνευσή τους αλλά και την τόλμη τους να αναμετρηθούν με τις δυνατότητές τους!

Ανάμεσα στα 2500 έργα που επιλέχθηκαν για την έκθεση ανήκουν και τα έργα των παρακάτω μαθητών-τριών από όλα τα προαναφερθέντα σχολεία:
Αυγουστάκη Αθανασία, Σωτηρίου Άγγελος, Παλαμιώτης Ευστάθιος, Κονίδης Ιωάννης, Εμμανουηλίδου Κάρμεν, Μπαχίτη Έμιλυ, Δασκαλάκη Ρηγοπούλα, Κεφαλάς Ιάσονας, Καπετάνιου Ραφαέλα, Γρηγοράκης Αναστάσιος, Ναλμπάντι Δήμητρα, Χατζημιχαήλ Σάββας, Καλόγλου Ειρήνη-Τσαμπίκα, Βαλσαμίδου Φένια, Φουντής Ιωάννης, Σιαφάκα Αικατερίνη-Γλυκερία, Φαρίνα Κέβιν, Χριστοφόρου Μαρία-Ελευθερία, Χατζηπλής Θεμιστοκλής-Μιχαήλ, Μάτση Σταυριανή, Μανιάς Τσαμπίκος, Τσελέπης Μιχαήλ, Μάτση Αικατερίνη, Τσούβαλης Θεμιστοκλής, Σπίνου Αλεξία και Διακογεωργίου Μαριέττα.