Ελεύθερος με όρους για την  κατοχή 40 γραμμαρίων κοκαΐνης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 42χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. με 40 γραμ. κοκαΐνης.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της αγοράς και κατοχής και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του, κ. Στέλιο Κιουρτζή, προσήχθη στην ανακρίτρια Ρόδου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο του έχει επιφέρει αναπηρία σε ποσοστό 67%. Ο ίδιος δήλωσε τοξικομανής και είπε ότι το τελευταίο διάστημα κάνει χρήση κοκαΐνης. 

Την ποσότητα λοιπόν που βρέθηκε στην κατοχή του την προμηθεύτηκε από αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής έναντι του ποσού των 55 ευρώ ανά γραμμάριο, επειδή ο αλλοδαπός θα έφευγε από το νησί.  Ο 42χρονος είπε ότι τη θεώρησε καλή τιμή και την αγόρασε προκειμένου να την χρησιμοποιήσει αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Σε ότι αφορά τις συσκευασίες είπε ότι την τοποθέτηση έτσι ώστε να μην γίνουν αντιληπτά τα ναρκωτικά από τη σύζυγο και τα παιδιά του που δεν γνώριζα κάτι. Για τη ζυγαριά είπε πως ως παλαιός χρυσοχόος την χρησιμοποιούσε τότε ενώ για τα χρήματα δήλωσε ότι πρόκειται για τη σύνταξή του και ουδεμία σχέση έχουν με τα ναρκωτικά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1500 ευρώ.

Για τον 42χρονο όλα ξεκίνησαν στις 5 Ιουνίου 2018 το απόγευμα όταν αστυνομικοί τον εντόπισαν και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν στην κατοχή του:
• Κοκαΐνη βάρους -40,6- γραμμαρίων τοποθετημένη σε οκτώ αυτοσχέδιες συσκευασίες
• Ζυγαριά ακριβείας
• Χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ 
• Κινητό τηλέφωνο

Οι ναρκωτικές ουσίες και τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Δίωξής Ναρκωτικών, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.