Κραδασμοί πολλών ρίχτερ στον Ιάλυσο

Την Τετάρτη το βράδυ στα γραφεία συνεδριάσεων και συνεντεύξεων Τύπου του Ιάλυσου στο «Οικονομίδειο», πραγματοποιήθηκε η άτυπη Γενική Συνέλευση, η οποία έκλεισε μια σελίδα ιστορίας του συλλόγου.

Στη Γ.Σ, παρέστη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιάλυσου προεξάρχοντος του προέδρου, Μιχάλη Χατζηνικήτα και δεκάδες μέλη του, με απώτερο σκοπό την εξεύρεση λύσης  για τη λειτουργία Διοικητικά, αλλά δυστυχώς η εξέλιξη ήταν διαφορετική από εκείνη που ανέμεναν οι περισσότεροι.

Η εξέλιξη αφορά την αποχώρηση από την προεδρία και τη διοίκηση του Ιάλυσου, μετά τον αντιπρόεδρο Θανάση Χατζηστρατή και του προέδρου της ομάδας Μιχάλη Χατζηνικήτα, ο οποίος παρότι «πιέσθηκε» να παραμείνει, ενημέρωσε τους παρόντες πως αποχωρεί εξηγώντας τους λόγους.   

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΝΟΙΓΜΑ
Ο Μιχάλης Χατζηνικήτας δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό  του κι ο λόγος ο μεγάλος είναι πως … μάτωσε! Ο ίδιος μίλησε για μπάτζετ 400.000 ευρώ την περίοδο που τελείωσε  και για έσοδα μόλις 115.000 ευρω. Το άνοιγμα δηλαδή είναι τεράστιο κι ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως καλύφθηκε.

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι αυτής της περιόδου μόνο…

Ο πρόεδρος του Ιάλυσου όπως δηλώθηκε και από τους παριστάμενους Διοικούντες, έχει ζητήσει επανειλημμένα την σύμπραξη και τη συμπαράσταση του επιχειρηματικού κόσμου της Ιαλυσού, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ο ίδιος μιλώντας για την απόφαση που πήρε τόνισε:

«Είναι τεράστιο το άνοιγμα το οικονομικό. Εγώ πάντα θέλω να κάνω πρωταθλητισμό. Έχω ζητήσει επανειλημμένα τη στήριξη της κοινωνίας της Ιαλυσού, αλλά απέβη μάταιη η προσπάθεια. Ήρθα εδώ με σκοπό και σήμερα να ήταν παρόντες στη συνάντηση άνθρωποι που θα αποτελούσαν τους «συμπαίκτες μου» σε αυτή την προσπάθεια, αλλά δυστυχώς δεν ήρθαν. Προτίμησαν να κάνουν κάτι άλλο…

Και το χειρότερο,  όχι μόνο τώρα αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και μη νομίσετε πως δεν τα πληροφορήθηκα. Κριτική κακοπροαίρετη στα καφενεία, χωρίς να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Παρά το γεγονός της αποχώρησής μου από τη διοίκηση, είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω εξωδιοικητικά την ομάδα να προχωρήσει.

Πριν από αυτό όμως,  πρέπει να κοιτάξω και την οικογένειά μου» είπε ο Μιχάλης Χατζηνικήτας που δέχθηκε πολλές πιέσεις να αλλάξει την απόφασή του, καθώς πολλοί από τους παρευρισκόμενους δεν θέλουν την ομάδα στην Α΄ τοπική Κατηγορία, κίνδυνος που ήταν εμφανής προχθές το βράδυ σύμφωνα με τις εξελίξεις.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΛΛΟΥ
Ο Μιχάλης Χατζηνικήτας δεν κρύφτηκε όταν ρωτήθηκε και για τα «σενάρια» που διαρρέουν, και τον θέλουν να ηγείται μιας προσπάθειας που γίνεται από παράγοντες του ποδοσφαίρου του νησιού μας, για την δημιουργία της μεγάλης Ρόδου όπως την χαρακτηρίζουν.

«Με πλησίασαν τέσσερις επιφανείς παράγοντες του ποδοσφαίρου του νησιού μας, για να συμπλεύσω  σε μια προσπάθεια ανάδειξης της μεγάλης Ρόδου, αλλά αυτό δεν είναι ακόμα σίγουρο. Μου ζήτησαν να μπω μπροστά εγώ και να ηγηθώ αυτής της ποροσπάθειας, αλλά ακόμα δεν  έχει παγιωθεί τίποτα. Πέρα από αυτό όμως η απόφασή μου να αποχωρήσω από τα διοικητικά του Ιάλυσου δεν αλλάζει».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ
Φυσικά ακολούθησαν προτάσεις, αλλά και «πιέσεις» σε μια προσπάθεια να πειστεί ο Μιχάλης Χατζηνικήτας να αλλάξει την απόφαση του.
Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, ενώ προτάθηκε ακόμα η ομάδα να αγωνιστεί στο τοπικό αφού, δυστυχώς για τον Ιάλυσο, τα περιουσιακά στοιχεία εκλείπουν αυτή τη στιγμή, σε ό,τι αφορά ρόστερ και παρουσία παικτών.

Δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να μείνουν στην ομάδα οι έμπειροι και «φτασμένοι» ποδοσφαιριστές.

Το θετικό για τον Ιάλυσο, είναι πως  τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης μένουν στην ομάδα. Κι όπως δήλωσαν,  θα μελετήσουν  όλες τις προτάσεις και με μια βάση 60.000 Ευρώ, θα ξεκινήσουν μια προσπάθεια με πολλούς αποδέκτες.
-Πρώτα απ’ όλα θα απευθυνθούν στην κοινωνία της Ιαλυσού εγγράφοντας μέλη, ούτως ώστε να μεγαλώσει η οικονομική βάση.

-Όπως τονίσθηκε, υπάρχει άνθρωπος,  του οποίου φυσικά το όνομα δεν ανακοινώθηκε, που ενδιαφέρεται να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου και θα γίνουν επαφές για να οριστικοποιήσει το ενδιαφέρον του.

-Θα καταβληθεί προσπάθεια παραμονής στον Ιάλυσο όσων περισσότερων παιδιών γίνεται από εκείνα που πήραν εμπειρίες Γ΄ Εθνικής πέρυσι και με την απόκτηση ταλαντούχων παικτών από το νησί μας,  να συγκροτηθεί ένα ρόστερ που να μπορέσει με την κατάλληλη προετοιμασία να παίξει στη Γ΄ Εθνική.

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Οι νυν Διοικούντες τον Ιάλυσο, έχουν ακόμα λίγες μέρες για να ολοκληρώσουν τις επαφές τους και να φέρουν αποτέλεσμα και κατευθυντήρια γραμμή στη Συνέλευση που θα συνεχισθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου στον ίδιο χώρο, αλλά είναι περιττό να τονισθεί πώς μετά την αποχώρηση του Θανάση Χατζηστρατή και τώρα του Μιχάλη Χατζηνικήτα, η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή στον Ιάλυσο κι οι πάντες εύχονται να ευοδωθεί η προσπάθεια των παραγόντων  που απομένουν στη Διοίκηση…