Προ των πυλών της Α1 το «Ροδίων Άθλησις»;

Η είδηση που βγαίνει από τους διαδρόμους των γραφείων της ΕΟΠΕ και του ΕΣΑΠ, είναι πως υπάρχει σοβαρό ποσοστό πιθανοτήτων το «Ροδίων Αθλησις» να αγωνισθεί τη νέα περίοδο στην Α1 βόλεϊ ανδρών.

Το ενδεχόμενο αυτό το δημιουργεί ένα ντόμινο απρόβλεπτων καταστάσεων που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό βόλεϊ, γεγονός που επηρεάζει και τη Ροδίτικη ομάδα, η οποία θα περιμένει την επίσημη τοποθέτηση της Ομοσπονδίας  και στη συνέχεια, όπως ειπώθηκε, η διοίκησή της θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Πώς επηρεάζει τώρα το ντόμινο των εξελίξεων τη ροδίτικη ομάδα:   

Στην ΕΟΠΕ γίνεται επί θεωρητικής βάσης  πολλή κουβέντα για το ποιος θα καλύψει την κενή θέση, που τυχόν θα υπάρξει από αποχώρηση ομάδας στην Volley League.

Εάν δηλαδή ο Εθνικός Πειραιώς αποσυρθεί από την Λίγκα, όπως συζητείται, ποιος θα καλύψει το κενό του;

Σύμφωνα με τις εξ Αθηνών πληροφορίες,  επιλαχούσα ομάδα είναι ο Απόλλων Σμύρνης, που αγωνίστηκε στον τελικό του μπαράζ του Νότου (από όπου προέρχεται ο Εθνικός) και στη συνέχεια η Παλλήνη (που αποσύρθηκε) και  το «Ροδίων Άθλησις», ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ενεργοποίηση της wild card που ισχύει στην προκήρυξη, αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ.

Πάντως η… ανηφόρα για πολλές ακόμα ομάδες είναι μεγάλη. Μέχρι το τέλος του μήνα πιθανότατα να έχουμε και άλλες ανακοινώσεις για αποχώρηση, καθώς υπάρχουν οι ημερομηνίες για τη δήλωση συμμετοχής στα πρωταθλήματα.

Το «Ροδίων» συνεπώς, είναι υποχρεωμένο προς το παρόν να περιμένει την επίσημη θέση επ’  αυτού της ΕΟΠΕ και του ΕΣΑΠ. Τηρεί στάση αναμονής λίγο πριν προχωρήσει στη συνέντευξη τύπου, στην οποία θα αναγγείλει  πρώτα σε ποιο πρωτάθλημα τελικά διατίθεται να αγωνιστεί, αλλά και λεπτομέρειες που αφορούν μια επικείμενη συμμετοχή στη  μεγαλύτερη των κατηγοριών του ανδρικού βόλεϊ.