Συνάντηση σήμερα για  τους γιατρούς στη Νότια Ρόδο

Συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο θα έχουν σήμερα το πρωί, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της νότιας Ρόδου για να ζητήσουν την παρέμβασή του στο θέμα της έλλειψης γιατρών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά την απόφαση της 2ης ΥΠΕ, να αποσπάσει δύο γιατρούς από την περιοχή και να τους μεταφέρει σε κοντινά νησιά, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, καθώς χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες μένουν… ακάλυπτοι, αφού οι εναπομείναντες γιατροί του κέντρου υγείας Γενναδίου δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Έτσι οι πρόεδροι των κοινοτήτων μαζί με την εθελοντική ομάδα περιφερειακού ιατρείου Νότιας Ρόδου, που θα συνοδεύονται και από αντιδήμαρχους, θα βρεθούν στο δημαρχείο για να συζητήσουν το θέμα με το δήμαρχο ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφτούν και την περιφέρεια.

Πάντως όπως δήλωσε στη «Ρ» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γενναδίου Γιώργος Μανωλάκης αν δεν βρεθεί κάποια λύση τότε αντιπροσωπεία από την περιοχή θα επισκεφτεί τα γραφεία της 2ης ΥΠΕ στον Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ξεκίνησε η τουριστική περίοδος, αποσπάστηκαν ο γιατρός της Κατταβιάς για το ιατρείο της Χάλκης και ο γιατρός της Απολακιάς στο ιατρείο της Σύμης και έμειναν πλέον μόνο οι δύο γιατροί από το ιατρείο Γενναδίου για να καλύψουν όλη τη Νότια Ρόδο, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατον.