Στη μάχη των Πανελληνίων από σήμερα 1.659 υποψήφιοι από τα Δωδεκάνησα

Στο πεδίο της… μάχης των Πανελληνίων Εξετάσεων  από σήμερα  το πρωί,  1.659  μαθητές της Τρίτης Λυκείου, από την περιοχή της Δωδεκανήσου, οι οποίοι διεκδικούν  μια θέση στα Ανώτερα και Τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας μας.

Την αυλαία των Πανελληνίων εξετάσεων άνοιξαν χθες οι οι μαθητές και μαθήτριες των ΕΠΑΛ με το μάθημα της Έκθεσης, ενώ σήμερα στον στίβο της μάχης μπαίνουν όλοι οι μαθητές από τα Γενικά Λύκεια του νομού μας.
Τα 2/3 σχεδόν των μαθητών που διαγωνίζονται από ολόκληρη τη Δωδεκάνησο, προέρχονται από τα Λύκεια του νησιού της Ρόδου.

Μιλώντας χθες  στη «Ροδιακή»  ο  Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης,  σημείωσε ότι η πρώτη μέρα χθες εξελίχθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με τους μαθητές των ΕΠΑΛ και ότι όλα είναι έτοιμα και για σήμερα για τους υπόλοιπους μαθητές των ΓΕΛ που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Από την πλευρά τους στελέχη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, δηλώνουν πανέτοιμοι και τα στελέχη της διαβεβαιώνουν ότι έχουν ληφθεί, όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για την απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 21 του μήνα. Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου.

Συνολικά υπάρχουν 25 εξεταστικά κέντρα σε όλο το νομό, για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, ένα εξεταστικό κέντρο (στην πόλη της Ρόδου) για τους μαθητές που θα δώσουν προφορικές εξετάσεις και 5 εξεταστικά σε όλο το νομό για τους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις προερχόμενοι από τα ΕΠΑΛ.
Σε ό,τι αφορά τέλος τα ειδικά μαθήματα, στη Ρόδο θα λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο για το μάθημα των  Αγγλικών, από τις 22 Ιουνίου (Βενετόκλειο) ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα θα γίνουν στην Αθήνα.

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Αν ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα φέρει μαζί του στην αίθουσα, στην οποία εξετάζεται, αντικείμενο ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης και το γραπτό βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).
Παράλληλα, η κατοχή κινητού τηλεφώνου από μαθητή, ανεξάρτητα αν είναι απενεργοποιημένο ή όχι, κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών απολυτηρίων εξετάσεων, αυτομάτως μηδενίζει το γραπτό!