Βράβευση μαθητών του Πανορμιτείου Γυμνασίου και Λ.Τ. Σύμης

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες». 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας της Κύπρου. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ., το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Σπίτι της Κύπρου - Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 900 περίπου μαθητές και εκπαιδευτικοί 110 σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Κύπρο και την Ελλάδα που παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.

Στην εκδήλωση βράβευσης συμμετείχαν οι μαθητές του Πανορμιτείου Γυμνασίου κ’ Λ.Τ. Σύμης που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό. Στους μαθητές μας απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο για την ταινία  με τίτλο ‘’Κύπρος μου αγαπημένη!’’ στην κατηγορία Ταινία Τεκμηρίωσης.

Η μετακίνηση-εκδρομή των μαθητών μας στην Κύπρο στέφθηκε  με απόλυτη  επιτυχία. Τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου και βίωσαν τη χαρά και την ικανοποίηση της βράβευσης σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο. Χωρίς όμως την στήριξη και την έμπρακτη βοήθεια κάποιων τίποτα δεν θα καταφέρναμε. 

Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο κ’ Λ.Τ. Σύμης, η Διευθύντρια του Σχολείου κα Ευδοκία Φωτάρα, η συνοδός καθηγήτρια κα Ευτυχία Δεσινιώτη, οι μαθητές, καθώς και οι γονείς των παιδιών  ευχαριστούν  θερμά :

Την Ιερά Μητρόπολη Σύμης και ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο, το Δήμαρχο Σύμης κ. Παπακαλοδούκα και την Α.Ν.Ε.Σ., τον επιχειρηματία κ. Βαλσάμη, τον συμπατριώτη μας κ. Τσαβαρή Ηλία, την εταιρεία Aegean airlines για την προσφορά 8 δωρεάν εισιτηρίων με επιστροφή, την εταιρεία DΟDEKANISOS SEAWAYS για τη δωρεάν ακτοπλοϊκή μετακίνηση όλης της ομάδας, το ξενοδοχείο PLAZA για την δωρεάν διαμονή και τον κ. Κουνάκη Παναγιώτη χρυσοχόο στη Ρόδο. 

Με εκτίμηση
Η Διευθύντρια 
Φωτάρα Ευδοκία.