Στη Ρόδο στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθούν την ερχόμενη Τρίτη στη Ρόδο για να έχουν συνεργασία με την περιφερειακή αρχή σε θέματα διαχείρισης πόρων.

Μάλιστα όπως είπε, στόχος είναι να «ανοίξουν» νέοι κωδικοί, για ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση παρά το γεγονός ότι οι απορροφήσεις στην περιφέρειά μας είναι σε υψηλό επίπεδο.

«Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί μία τεχνική συνάντηση με στελέχη της Ευρωπαϊκής επιτροπής στη Ρόδο. Έχει να κάνει με τις σχέσεις μας με την επιτροπή στο θέμα διαχείρισης των ευρωπαϊκών πόρων που διαχειριζόμαστε. Οι δείκτες και μας και οι απορροφήσεις είναι… ψηλά έχουμε όμως ανάγκη και άλλους πόρους.

Θα δούμε μαζί κάποια έργα και θα δούμε και κάποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμά μας» δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε «Εμείς θέλουμε να ανοίξουμε κωδικούς για να ανοίξουμε για το πώς θα μπορούσε αυτό να εμπλουτιστεί στο βαθμό που θα βρούμε στήριξη και από την κυβέρνηση.

Ο πρώτος κωδικός που θέλουμε να ανοίξουμε στο πρόγραμμά μας είναι για τα απορρίμματα. Ένα μεγάλο θέμα, σοβαρό σε πολλά νησιά μας».