Θέλει την «αφρόκρεμα» του τοπικού η πρωταθλήτρια Καλλιθέα

Με την ημερομηνία έναρξης των μπαράζ να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, η Καλλιθέα εντείνει τις προσπάθειές της στην προετοιμασία για τους αγώνες προκειμένου να είναι πανέτοιμη για να πετύχει τον πολυπόθητο στόχο της ανόδου στη Γ’ εθνική. 

Όμως, ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν έχει ξεκινήσει σιγά – σιγά απλώς δεν παίρνει επίσημο χαρακτήρα όσο εκκρεμεί η οριστική συμμετοχή στην κατηγορία, δηλαδή Γ’ εθνική ή τοπικό.

Η αλήθεια είναι πως και δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία στα μπαράζ θα σημάνει σημαντικές εξελίξεις καθώς δεν υπάρχει άνθρωπος της ομάδας να διανοηθεί καν πως θα πρέπει να ξοδευτούν και πάλι τόσα χρήματα στο τοπικό όσα δόθηκαν πέρσι ή φέτος. 

Από τις «ανιχνευτικές» συζητήσεις κι επαφές με παίκτες από την αγορά της Ρόδου, που μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα στη Γ’ εθνική, γίνεται σαφές πως η Καλλιθέα οδεύει προς ανανέωση έμψυχου δυναμικού αφού δεν πρόκειται όλοι οι «παλιοί» να ακολουθήσουν τις υποχρεώσεις της στην παραπάνω κατηγορία.

Επίσης, είναι απολύτως κατανοητό ότι οι άνθρωποι του συλλόγου «χτυπούν την πόρτα» παικτών που ξεχώρισαν στο περσινό πρωτάθλημα ανδρών. 

Για τους Σάββα Ματσαμά και Βασίλη Λιβησιανό της Γαλάζιας Ακαδημίας, έχει γίνει ήδη αναφορά όμως στις περιπτώσεις που ενδιαφέρουν την Καλλιθέα από το ρόστερ της Γαλάζιας ήρθε να προστεθεί και ο Σάκης Ξυπολιτάς ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τον Ζάχο Καλούτσικο από τον Διαγόρα, ο οποίος πράγματι ήταν εκ των αξιόπιστων παικτών του «γηραιού» και εκ των κορυφαίων ψηλών ολόκληρου του τοπικού πρωταθλήματος.

Εξάλλου, στη μεταγραφολογία που αναπτύσσεται πάντα αυτήν την περίοδο έχουν εμπλακεί και τα ονόματα δύο πολύ καλών αθλητών που απασχόλησαν και το περσινό καλοκαίρι την Καλλιθέα αλλά η περίπτωσή τους δεν προχώρησε για διάφορους λόγους. Πρόκειται για τον Γιώργο Τρύπα της ΑΕ Δικαίου ο οποίος έπαιξε και φέτος ως δανεικός στον Ιπποκράτη (Β’ εθνική) αλλά και για τον Γιάννη Βογιατζή του Διαγόρα.

Αμφότερες περιπτώσεις χαρακτηρίζονται εξαιρετικά δύσκολες όμως η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου είναι αποφασισμένη να παρουσιάσει και τη νέα χρονιά ένα πολύ δυνατό σύνολο με έντονο το ντόπιο στοιχείο.