Χαρά του Πανιωνίου  οι μικροί Πάνθηρες της Ρόδου

Πανιώνιος εξελίσσεται η ακαδημία των Πανθήρων, όπως φάνηκε και χθες στο πλαίσιο των εργομετρικών τεστ που διοργάνωσε για το σύνολο των μικρών ποδοσφαιριστών ο υπεύθυνος του δικτύου του «Ιστορικού» , προπονητής Γιάννης Αποστολάκης.

 Ο χθεσινός ήταν ο δεύτερος έλεγχος της προόδου των παιδιών και εννοείται πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι, στο πλαίσιο ενός ενιαίου προγράμματος που εφαρμόζει ο Πανιώνιος τόσο στις δικές του ακαδημίες, όσο και στις επισήμως συνεργαζόμενες τέσσερις της επαρχίας (σύντομα θα είναι δέκα) και μίας συνεργασίας με τους Πάνθηρες, η οποία εξελίσσεται ολοένα και καλύτερα και έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Ο Γιάννης Αποστολάκης διενήργησε τα εργομετρικά με τους προπονητές των Πανθήρων Γιώργο Αγγελάκη, Γιάννη Κουμέντο και Μπάμπη Ατσά. Η «Α.Ρ» βρέθηκε χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις του Oasis Soccer στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων και ο προπονητής του Πανιωνίου δεν της αρνήθηκε μία μίνι συνέντευξη:    

Για τα χθεσινά εργομετρικά:
«Είναι η δεύτερη μέτρηση που κάνουμε στο πλαίσιο των εργομετρικών για όλα τα παιδιά της ακαδημίας με μία διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων, πέντε μηνών. Μετά την πρώτη δώσαμε ένα εξειδικευμένο ασκησιολόγιο για την κάθε ηλικιακή κατηγορία και από αυτά που έχουμε δει διαπιστώσαμε βελτίωση σε ορισμένα παιδιά».
 

«Κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι από τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους έχουν οι προπονητές Γιάννης Κουμέντος, Γιάννης Αποστολάκης και Γιώργος Αγγελάκης, έτσι όπως διακρίνονται από τα αριστερά προς τα δεξιά»
«Κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι από τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους έχουν οι προπονητές Γιάννης Κουμέντος, Γιάννης Αποστολάκης και Γιώργος Αγγελάκης, έτσι όπως διακρίνονται από τα αριστερά προς τα δεξιά»


Γιατί είναι σημαντικά τα εργομετρικά τεστ στις μικρές ηλικίες:
 «Από την ηλικία των 10 ετών και πάνω τα τεστ είναι πολύ σημαντικά, γιατί βλέπουμε την πρόοδο των παιδιών. Δουλεύουμε εντατικά στις προπονήσεις και όλα αυτά θα βγουν στα εργομετρικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βγουν. Θα φανεί το αν κάναμε ή δεν κάναμε καλή προπόνηση κι αν η ακαδημία δούλεψε στη βάση των ασκησιολογίων που δώσαμε και πάνω στα όσα έχουμε πει.

Τα αποτελέσματα των εργομετριών των παιδιών από την επαρχία καταχωρούνται στη βάση δεδομένων του συλλόγου, τα επεξεργάζεται ο κος Αντώνης Μανίκας, ένας ιδιαίτερα έμπειρος σκάουτερ στα τμήματα υποδομών και στην πρώτη ομάδα και τα συγκρίνουμε με αυτά των παιδιών που ήδη έχουμε στον Πανιώνιο, ανάλογα με την ηλικία τους και τη θέση που αγωνίζονται.

Στην ΠΑΕ Πανιώνιος διοργανώνουμε εργομετρικά τον Σεπτέμβριο, τον Ιανουάριο και στο τέλος Ιουνίου. Τα τελικά εργομετρικά καθορίζουν το ποιοι παίκτες συνεχίζουν να είναι στην ακαδημία μας.

Διαπιστώσαμε αρκετή βελτίωση στα παιδιά των Πανθήρων και μπορώ να πω πως τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά».

 Για την ποιότητα και την εξέλιξη της συνεργασίας του Πανιωνίου με τους Πάνθηρες:
«Τα παιδιά έρχονται τακτικά, η ακαδημία των Πανθήρων είναι από τις λίγες  που έχουν πάρει το θέμα τόσο πολύ ζεστά κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται από τα αποτελέσματα των εργομετρικών.

Μας επισκέπτονται στο προπονητικό κέντρο, τους έχουμε φιλοξενήσει στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ο Γιώργος Αγγελάκης και ο Νίκος Καρπαθάκης έρχονται συνέχεια, έχουν δει τα καινούργια ασκησιολόγια στα οποία πρέπει να εντάξουν τα παιδιά και έχουν λάβει τα καινούργια προπονητικά προγράμματα. Τις ασκήσεις μας τις αναθεωρούμε κάθε δύο μήνες.

Έχουμε μία πολύ καλή σχέση, η εκατέρωθεν φιλοξενία είναι άψογη και όλοι μαζί προσπαθούμε να αναδείξουμε ταλέντα για τον Πανιώνιο, όπως ήδη έχουμε κάνει μ’ έναν συντοπίτη σας, τον Φιόρι Ντουρμισάι. Στη Ρόδο υπάρχει άφθονο ταλέντο, θέλουμε λίγο ποιο ποιοτική δουλειά για να αναπτυχθούν πιο γρήγορα τα παιδιά».
 

«Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν τα παιδιά των Πανθήρων στα χθεσινά τεστ, αποδεικνύοντας πως η δουλειά που κάνουν έχει αρχίσει να αποδίδει»
«Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν τα παιδιά των Πανθήρων στα χθεσινά τεστ, αποδεικνύοντας πως η δουλειά που κάνουν έχει αρχίσει να αποδίδει»


Για τη φιλοσοφία του Πανιωνίου και τον διαχρονικό ρόλο του ως σπουδαίου αιμοδότη του ελληνικού ποδοσφαίρου:  
 «Επενδύουμε πάρα πολύ στις αναπτυξιακές ηλικίες. Προσπαθούμε να αναπτυσσόμαστε συνεχώς, κάτι που αποδεικνύει και η απόκτηση, από τον τεχνικό διευθυντή μας κύριο Στέλιο Αποσπόρη καινούργιου προπονητικού κέντρου στην Παλλήνη. Ήδη φτάσαμε στα 380 παιδιά, περίπου άλλα 140 μας δίνει το νέο προπονητικό, ενώ υπάρχουν και οι συνεργαζόμενες ακαδημίες. Θέλουμε να φτάσουμε σ’ έναν αριθμό τουλάχιστον χιλίων παιδιών, με στόχο να φιλτράρουμε την πρώτη ομάδα και την κάνουμε, μέσα σε πέντε χρόνια, να αποτελείται από δικούς μας παίκτες.