Τα… πιτσιρίκια πάνε Χαλκίδα

Σε δύο ομίλους, Βορρά και Νότου, θα διεξαχθεί και φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ με συμμετοχή και των αθλητών από τα δωδεκανησιακά σωματεία.

Οι αγώνες του Νότιου Ομίλου όπου και θ’ αγωνιστούν οι εκπρόσωποί μας, θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου-1 Ιουλίου στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας και έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές και αθλήτριες που έχουν γεννηθεί το 2003 και το 2004. Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν και αθλητές-αθλήτριες του 2005 αλλά μόνο στα 4χ80 και σε κανένα άλλο αγώνισμα, όπως διευκρινίζεται και στην προκήρυξη.

Η παρουσία των συλλόγων μας θα είναι πάντως δυναμική, λαμβάνοντας υπόψη πως η ΕΑΣ Δωδεκανήσου την τελευταία δεκαετία τηρεί πιστά ένα πλάνο ανάπτυξης, μέσα από το οποίο προκύπτουν όλο και νέοι αθλητές που συμμετέχουν με αξιώσεις σ’ αυτές τις συναντήσεις.
Οι δηλώσεις θα πρέπει να έχουν αποσταλεί από τα σωματεία μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουνίου και ώρα 14.00 στον ΣΕΓΑΣ προκειμένου να τις επεξεργαστούν οι τεχνικοί και να προεξαχθούν χωρίς κανένα πρόβλημα τα αγωνίσματα.

Για τις συμμετοχές:
Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.
Σημείωση: σε περίπτωση προβλήματος οι εκπρόσωποι των σωματείων θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την κ. Μαίρη Παναγιωτάκη, στο τηλέφωνο 211 1877732.

Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα καταχωρεί την ηλεκτρονική δήλωση του σωματείου και παράλληλα με ευθύνη των Τεχνικών Συμβούλων των Ε.Α.Σ. οι δηλώσεις θα ελέγχονται  για την  ορθότητά τους (δικαίωμα συμμετοχής – όρια  πρόκρισης – ηλικία – επίδοση) και θα υπογράφονται  από  τον  Τεχνικό  Σύμβουλο.

Οι Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. υποχρεούνται  μέχρι  την Τρίτη 26 Ιουνίου να έχουν ενημερώσει πρώτα τα σωματεία τους και στη συνέχεια το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με email στο development@segas.gr μόνο εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε διορθώσεις - συμπληρώσεις στις δηλώσεις των σωματείων.

Οι Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα έχουν την τελική ευθύνη να ενημερώσουν τα σωματεία της δύναμής τους για οποιεσδήποτε τροποποιήσεις γίνουν στις δηλώσεις που έχουν καταθέσει τα σωματεία στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και στις Ε.Α.Σ.

Η υποβολή της δήλωσης θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη συνημμένη με την προκήρυξη φόρμα εγγραφής (Excel) που έχει αποσταλεί και έχει αναρτηθεί στο site της Ομοσπονδίας.

Σημειώνεται ότι στο έντυπο συμμετοχής πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται και  ο αγώνας που έχει επιτευχθεί το όριο συμμετοχής.

Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής το σωματείο δηλώνει ανεπιφύλακτα ότι αποδέχεται τους όρους της Γενικής και Ειδικής  Προκήρυξης του Πρωταθλήματος και την εφαρμογή των Κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Όλα  τα  στοιχεία   που αναφέρονται στη συνημμένη δήλωση συμμετοχής θα  πρέπει  να  είναι  πλήρως συμπληρωμένα  και οι αθλητές – αθλήτριες θα δηλωθούν  μόνο  σε εκείνα τα αγωνίσματα  που δικαιούνται  και στα οποία θα  λάβουν  μέρος.

Μετά την επεξεργασία και καταχώρηση των δηλώσεων συμμετοχής θα ανακοινώνονται στο site της Ομοσπονδίας οι λίστες συμμετοχής των αγωνισμάτων προκειμένου να ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Μετά την ανακοίνωση των συμμέτοχων στο site της ομοσπονδίας δεν θα γίνεται δέκτη καμία δήλωση συμμετοχής, έστω και διορθωτική, προκειμένου να διασφαλίστεί η εγκυρότητα του πρωταθλήματος. Η αρμόδια υπηρεσία του ΣΕΓΑΣ θα καταχωρεί μόνο δηλώσεις για τις οποίες φέρει την ευθύνη της μη καταχώρησης.  

Ο καταρτισμός των ομίλων:
ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρος, Κέρκυρα και τα σωματεία από Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα.

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Βόρεια Πελοπόννησος, Αθήνα, Πειραιάς / Νοτιοδυτική Αττική, Λέσβος, Χίος – Σάμος, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και τα σωματεία από Βοιωτία και Εύβοια.

Τα αγωνίσματα:
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄: 80 - 150 - 300 - 600 – 1.000 – 3.000 – 5.000 βάδην - 100 εμπ - 300 εμπ – ύψος - επί κοντώ – μήκος - τριπλούν– σφαιροβολία - δισκοβολία – σφυροβολία – ακοντισμός - έξαθλο - 4χ80 – 4χ300.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄: 80 - 150 - 300 - 600 – 1.000 – 2.000 – 3.000 βάδην - 80 εμπ - 300 εμπ – ύψος - επί κοντώ – μήκος – σφαιροβολία - δισκοβολία – σφυροβολία – ακοντισμός – πένταθλο – 4χ80 – 4χ300.

Ο διαχωρισμός των αγωνισμάτων ανά ημέρα:
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
1η μέρα 300μ., 600μ., 1000μ., 2000μ., 5000μ. βάδην 300μ., μ’ εμπόδια, ύψος, τριπλούν, σφαίρα, σφύρα, 4χ80, έξαθλο.
2η μέρα: 80μ., 150μ., 3000μ., 100μ. μ’ εμπόδια, επί κοντώ, μήκος, δίσκος, ακόντιο, 4χ300, έξαθλο.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
1η μέρα: 300μ., 600μ., 1000μ., 3000μ., βάδην, 300μ., μ’ εμπόδια, επί κοντώ, μήκος, δίσκος, ακόντιο, 4χ80, πένταθλο
2η μέρα: 80μ., 150μ., 80μ. μ’ εμπόδια ύψος, σφαίρα, σφύρα, 4χ300, πένταθλο.