Ελληνο-Μεξικάνος εφοπλιστής θα  κατασκευάσει αεροδρόμιο στην Πάτμο

Της
Σμαράγδας Μουλιάτη
από το PatmosTimes

 

Αεροδρόμιο θέλει να κατασκευάσει στο νησί της Πάτμου ελληνικής καταγωγής Μεξικάνος εφοπλιστής.

Ο κ. Ρικάρδος Φαρία- Νικολόπουλος  επενδυτής που έχει λατρέψει την Πάτμο και του οποίου ο γιος Αντόνιο Φαρία έχει κάνει ήδη την πρώτη επένδυση αγοράζοντας μεγάλη έκταση για ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου σε παραλία του νησιού, συναντήθηκε χθες με τον δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στόικο στην Αθήνα, του εξέφρασε την επιθυμία του να κατασκευάσει το αεροδρόμιο για το οποίο πασχίζουμε και συζήτησαν τους τρόπους της συνεργασίας με το Δήμο Πάτμου. 
Κι ενώ τα τελευταία χρόνια, ξεπεράστηκε η εμμονή κάποιων να μη γίνει, δημιουργώντας εμπόδια, άλλαξε η νομοθεσία και επιτρέπει την κατασκευή του με διαδικασία ΣΔΙΤ, δεν υπήρχαν τα χρήματα να γίνει. 

Ο Ελληνο-Μεξικάνος επενδυτής  κ. Ρικάρδος Φαρία- Νικολόπουλος  ο οποίος έχει κατασκευάσει και άλλα αεροδρόμια σε άλλες χώρες, έχει και αεροπορική εταιρεία με μικρά ολιγοθέσια αεροπλάνα, μας μίλησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του και μας είπε ότι θέλει να το κατασκευάσει με δικά του χρήματα . Ήρθε στην Πάτμο και τη λάτρεψε και θα το κάνει το αεροδρόμιο, με πολύ αγάπη. Σε αυτό οφείλεται και η συνάντηση του με τον δήμαρχο κ. Στόικο. 

Να σημειώσουμε ότι πριν μερικά χρόνια είχε ξεκινήσει η δραστηριότητα για την κατασκευή του αεροδρομίου με πρωτοβουλία του μηχανικού Ναπολέοντα Λάσκαρη και είχε προχωρήσει με το τοπογραφικό αεροδιαδρόμου σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Πάτμου κοντά στο ελικοδρόμιο. Και αυτή η πρωτοβουλία σταμάτησε λόγω έλλειψης χρημάτων. Με τον  κ. Λάσκαρη που βρίσκεται στην Αμερική μίλησε ο δήμαρχος κ. Στόικος και μόλις επιστρέψει θα ενημερώσει τον επενδυτή για τις κινήσεις που έκανε  και το τοπογραφικό. 

Είναι πράγματι η καλύτερη είδηση που ακούμε τελευταία και αφού εμπλέκεται η ιδωτική επιχειρηματικότητα έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην πραγματοποίηση του, εκτός και αν κάποιος βάλει το χεράκι του. Τώρα όμως δεν το φοβόμαστε και δεν θα του το επιτρέψουμε.

Όπως είπε ο δήμαρχος κ. Στόικος "είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συνάντηση, τη σοβαρότητα του επενδυτή και τις δηλώσεις του  για τη δημιουργία του αεροδρομίου και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διευκολύνω σε αυτή την επένδυση.  Εξάλλου στο 13ο περιφερειακό συνέδριο που έγινε στη Ρόδο για την ανάπτυξη της περιφέρειας μας, στην εισήγιση μου είχα σε προτεραιότητα τη δημιουργία αεροδρομίου στο νησί μας".

Να σημειώσουμε ότι τον επενδυτή κ. Ριχάρδο Φαρία Νικολόπουλο γνώριζε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Μαυρωνάς και αφού τον ενημέρωσε για την έλλειψη αεροδρομίου στο νησί μας τον έφερε σε επαφή με τον δήμαρχο κ. Στόικο για τη συνέχεια.