Ενημέρωση για τα έργα του Λιμενικού Ταμείου

Ενημέρωση για τα έργα που έχει σε εξέλιξη αυτή την περίοδο το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου  (Λ.Τ.) είχε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του με τη συμμετοχή του Προέδρου του Λ.Τ. κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, της προϊσταμένης των Τεχνικών Υπηρεσιών του κας Μαρίκας Δεληγιάννη, του συμβούλου του Δημάρχου κ. Γιώργου Κατάκου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, λοιπόν, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή θα κατατεθεί στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης  (ΣΒΑΑ) το τεχνικό δελτίο για τον  ξύλινο πεζόδρομο.

Η συγκεκριμένη φάση είναι προϋπολογισμού  1.250.000 ευρώ, από τα οποία τα 780 χιλιάδες ευρώ είναι από το πρόγραμμα και τα υπόλοιπα θα μπουν από ίδιους πόρους του Λ.Τ.

Επίσης, μέχρι και τις 25 Ιουνίου θα είναι έτοιμα τα συμβατικά τεύχη από τους μελετητές και για το υπόλοιπο κομμάτι του ξύλινου πεζόδρομου και θα προχωρήσει στις απαιτούμενες εγκρίσεις.
Σημειώνεται ότι και γι’ αυτό απαιτείται να συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ρόδου, του Λ.Τ. και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο προϋπολογισμός της φάσης αυτής του έργου ανέρχεται στα 2.750.000 ευρώ, το οποίο επίσης θα καλυφθεί από το πρόγραμμα και το υπόλοιπο από ίδιους πόρους.
Τέλος, χθες, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε και για την επικείμενη εξέταση από την Επιτροπή Σχεδιασμού Λιμένων της πρότασης που έχει καταθέσει το Λ.Τ. για το λιμάνι της Καμείρου, έργο προϋπολογισμού 9,5 εκατ. ευρώ.