Ρόδος: Επιστροφή σε επικίνδυνα, αχαρτογράφητα νερά

Βασική προϋπόθεση για να αξιοποιήσει η Ρόδος πιθανή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, στις 29 Ιουνίου, με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για την παραμονή της στη Γ’ Εθνική κατηγορία, είναι να συνεχίσει να υπάρχει. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

 Κι αν οι φίλοι των «ελαφιών» είχαν λόγους να είναι αισιόδοξοι, ακούγοντας το τελευταίο διάστημα για συναντήσεις μεταξύ ποδοσφαιρικών παραγόντων και επιχειρηματιών, που προσπαθούσαν να συνεννοηθούν με στόχο να σχηματίσουν μία διοίκηση που όχι μόνο θα έσωνε την ομάδα, αλλά θα την ισχυροποιούσε διευρύνοντας τους ορίζοντές της, σήμερα θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν για τα καλά.

Το κακό σε τέτοιας φύσεως εγχειρήματα είναι πως ενίοτε οι καλές προθέσεις δεν αρκούν και η επιτυχής έκβασή τους με το «ναυάγιο» μπορούν να απέχουν όσο μία, φαινομενικά ασήμαντη, λεπτομέρεια.

Στην περίπτωση της Ρόδου, «αγκάθια» στο δρόμο που οδηγούσε προς την εξεύρεση λύσης, μέσα από τις τελευταίες ζυμώσεις, «φύτρωσαν» πολλά για να ξεπεραστούν και να μην τη «ματώσουν» και όπως όλα δείχνουν, ο σύλλογος επιστρέφει στο σημείο μηδέν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το μόνο βέβαιο είναι πως ο σημερινός πρόεδρος, Αυγουστίνος Γιακάι και λίγοι από τους στενούς συνεργάτες του, δεν θα συνεχίσουν αν δεν εμφανιστούν άνθρωποι διατεθειμένοι να μπουν στη διοίκηση και να συνεισφέρουν τόσο σε χρήμα, όσο και σε χρόνο.

Αν εμφανιστούν, οι ίδιοι θα παραμείνουν στο Δ.Σ. και θα βοηθήσουν οικονομικά και μάλιστα γενναία, ακριβώς όπως θα έπρατταν στο πλαίσιο της πρόσφατης κίνησης που ναυάγησε.
Η πραγματικότητα που περιγράφεται παραπάνω αναμένεται να αποτυπωθεί στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει σύντομα και σε χρόνο που πιθανώς να ανακοινωθεί σήμερα.

Ψυχρολουσία με την έφεση
Δεν της έφταναν τα μπερδέματα στα διοικητικά της, η Ρόδος έχει να διαχειριστεί και τη σοκαριστική «καμπάνα» της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τα όσα της χρεώθηκαν στο παιχνίδι με τον Εθνικό. Δυστυχώς για τα «ελάφια», η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή τους διατηρώντας τις παρακάτω ποινές:

«Στο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία ΑΣ Ρόδος α) χρηματική ποινής ύψους τριακοσίων (300) ευρώ, και β) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές. Στον Αθανάσιο Ναλμπάντη, εκπρόσωπο της ποδοσφαιρικής ομάδας του σωματείου ΑΣ Ρόδος, α) συνολική χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων τετρακοσίων δεκαεπτά ευρώ (10.417 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το σωματείο Α.Σ. Ρόδος, β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός και γ) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα σαράντα δύο (42) μηνών για πειθαρχικές παραβάσεις που τελέσθηκαν στις 01/04/2018 κατά τη διάρκεια του αγώνα Α.Σ. Ρόδος-Εθνικός ΟΦΠΦ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας 2017-2018».