Ροδίτης καταγγέλλει έλλειψη φαρμάκων και αδιαφορία

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε χθες, μιλώντας στη «Ροδιακή» ο συμπατριώτης μας κος Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, από την Κρεμαστή, εξαιτίας της έλλειψης συγκεκριμένου φαρμάκου που εδώ και καιρό υπάρχει, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται και να κινδυνεύει η σύζυγός του.

Πρόκειται για το φάρμακο «γ – σφαιρίνη» το οποίο χρησιμοποιείται για άτομα που πάσχουν από πρωτοπαθή ανοσοεπάρκεια.

Η γ-σφαιρίνη, παράγωγο πλάσματος, συνιστά το απόλυτης ένδειξης φάρμακο για τις περισσότερες Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες και χαρακτηρίζεται ως αναγκαίο και αναντικατάστατο για τη ζωή φάρμακο, συμπεριλαμβάνεται δε στον κατάλογο των φαρμάκων που σώζουν ζωές, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με διακηρύξεις και αποφάσεις της Ε.Ε., ως ασφάλεια των ασθενών νοείται η προστασία τους από περιττά προβλήματα ή ενδεχόμενες βλάβες που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη.  

Ο κος Χριστοδούλου σημειώνει ότι η σύζυγός του είναι απαραίτητο να λάβει αυτή την φαρμακευτική αγωγή, αλλά δυστυχώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία. Προσπάθησε να βγάλει άκρη μέσω των αρμοδίων του νοσοκομείου της Ρόδου αλλά δεν τα κατάφερε, όπως επισήμανε.

«Όλη αυτή η ταλαιπωρία μας εξοντώνει μέρα με τη μέρα και περισσότερο» σημείωσε ο κος Χριστοδούλου, λέγοντας ότι η σύζυγός του υποφέρει αν δεν πάρει το συγκεκριμένο αυτό φάρμακο.
Αντίστοιχο πρόβλημα είχε υπάρξει και πριν από  5 περίπου χρόνια, γεγονός το οποίο και πάλι ο κος Χριστοδούλου είχε καταγγείλει στη ΡΟΔΙΑΚΗ με αποτέλεσμα λίγες εβδομάδες αργότερα να δοθεί οριστική λύση.

Ο ίδιος με την δημόσια αυτή έκκλησή του,  καλεί κάθε αρμόδιο φορέα και εκπρόσωπο της περιοχής μας, να  προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες έτσι ώστε να υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η σύζυγός του και πιθανότητα και άλλοι ασθενείς που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.