Μηδενίστηκε μαθήτρια στις Πανελλήνιες που εντοπίστηκε με… ακουστικό «ψείρα» στο αυτί

Στο μηδενισμό του γραπτού μιας 17χρονης μαθήτριας, η οποία έπαιρνε μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, σε εξεταστικό κέντρο της Κω, προχώρησαν σήμερα οι επιτηρητές καθηγητές.

Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε πριν από λίγο μιλώντας στη «Ροδιακή» ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, το περιστατικό έγινε αντιληπτό χάρη στην παρατηρητικότητα των καθηγητών που επέβλεπαν τις εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η μαθήτρια η οποία αποβλήθηκε από την τάξη είχε κρύψει πάνω της το κινητό τηλέφωνο, ενώ στο αυτί της είχε τοποθετήσει μια ασύρματη «ψείρα» - ακουστικό με το οποίο βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή με συγγενικό της πρόσωπο που είχε αναλάβει να υπαγορεύει τις απαντήσεις των θεμάτων στην Ιστορία.

Η ασυνήθιστη για τα χρονικά δεδομένα της περιοχής μας υπόθεση, αποκαλύφθηκε όταν η συνεργός δεν… πρόσεξε και μιλούσε ιδιαιτέρως δυνατά, με αποτέλεσμα εκτός από τη μαθήτρια τη συνομιλία να ακούσουν (ως ψίθυρο) και οι επιτηρητές καθηγητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει καμία σύλληψη και μάλιστα αξιωματικοί της Αστυνομίας επισήμαναν ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένο ποινικό αδίκημα, δεν αναμένεται να υπάρξει και καμία σύλληψη.