Ό,τι αξίζει θα σωθεί!

Σαν τίτλος θυμίζει μυθιστόρημα ...
Στην πραγματικότητα είναι μια εκρηξιακή εικαστική έκθεση με ψυχή, χέρι, έμπνευση και ταλέντο που την  υπογράφει η Αγαθή  Γαλανοπούλου, ιατρός και καλλιτέχνιδα με ξέχειλο ταλέντο και εικαστικό οίστρο! 
Σάββατο βράδυ! Ρόδος!  Κατάλυμα Γαλλίας!

Κεντρικό πρόσωπο η Αγαθή Γαλανοπούλου και κεντρική ιδέα τα έργα της. Πλήθος κόσμου ανάμεσα σε αυτούς φίλοι, συνάδελφοι, φιλότεχνοι, λάτρεις της τέχνης παρευρέθηκαν στην έκθεση, τίμησαν τη δημιουργό με την παρουσία  τους και  θαύμασαν την καλαισθησία και την ομορφιά των έργων της.

Η Αγαθή Γαλανοπούλου είναι μια καταξιωμένη επιστήμων στη Ρόδο. Η καταγωγή της είναι από το Καμίνι της Θεσπρωτίας και σπούδασε στην ιατρική σχολή στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με τη ζωγραφική και τη μουσική. Η ζωγραφική την κέρδισε περισσότερο όπου και επιδίδεται με ζήλο αλλά και με σπουδές. Συγκεκριμένα παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής με υποτροφία στο πρώτο έτος σπουδών στο "Vellios School of Art" .
Πίσω από το επιστημονικό της προφίλ αποκαλύπτεται μια ευαίσθητη και πολυτάλαντη φύση που αφήνει το αποτύπωμά της στον καμβά με έναν σαγηνευτικό τρόπο. Τέχνη και επιστήμη, επιιστήμων και καλλιτέχνης συνυπάρχουν με μια υπέροχη σχέση που αφήνει μαγεμένο τον θεατή. Μια γέφυρα έκφρασης η τέχνη και πνευματικής ανάτασης η ζωγραφική της Αγαθής. 

Έργα με τροφοδότη την ίδια την ψυχή, απεικονίσεις με λεπτή λεπτομέρεια, πρόσωπα, φύση και συνθέσεις υλικών στόλισαν τον υπέροχο και ιστορικό χώρο του Γαλλικού 
Καταλύματος. Έργα ακρυλικά, λάδι, ξηρά παστέλ, κάρβουνο, μολύβι. Τεχνικές με πινέλα, σπάτουλα, μικτή τεχνική, ζωγραφική με τα δάχτυλα, με ψυχή! Πολυσύνθετη ζωγραφική, πολύπλευρη εικαστική απόδοση. Πολυποίκιλη αισθητική διάσταση,πινελιές με φλόγινο ύφος πλέκουν ένα αισθητικό θέλγητρο που μαγνητίζει και καθηλώνει. 

Τα μάτια των επισκεπτών περιηγήθηκαν σε έργα με διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα σε έναν ιδεώδη συνδυασμό αρχής γενομένης του ρομαντισμού και του εξπρεσιονισμού. Τεχνικές σε παράλληλη στοίχιση, τέχνη σε έξαρση, αποτέλεσμα με φίνο πινελάρισμα. Όλα πήραν μια θέση στο ταξίδι και στην περιήγηση των πιο λεπτών αισθήσεων. 
 Οδοιπορικό τέχνης τα έργα της Αγαθής. Σταθμοί καλλιτεχνικοί με πλοηγό και επιβάτη την ίδια την ψυχή. Ημερώνει ο νους και θέλγεται η έκτη αίσθηση με ένα μόνο βλέμμα. Όπου και αν άφηνες το μάτι να ταξιδέψει έπαιρνε ένα  μαγικό οπτικό κέρδος. 

Έργα ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ: Διάχυτο απτό συναίσθημα στον καμβά. Ονειροπολείς χωρίς να χασομερείς...
Έργα ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ: Η άλλη άκρη του ρομαντισμού με ορθή και σωστά δοσμένη την πραγματικότητα. Έργα ώριμα με  αφή και υφή υποκειμενική. 
Έργα ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ: Έργα που συμβολίζουν την σπίθα μιας στιγμής ή ανάμνησης, μιας συναισθηματικής ή ανθρώπινης στάσης ή διαδρομής. 
Έργα: ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ: Έργα με διάχυτη τροφή για συναισθηματική σκέψη, ηφαιστειακές εκπομπές θαυμασμού και θέματα με χρώματα που ξυπνούν στην εσωτερική ατμόσφαιρα δέος υπερθετικού βαθμού. 
Έργα ΕΞΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟΎ: Μοντέρνα τάση ζωγραφικής με καλλιτεχνικό σεβασμό. Έργα ενδεικτικά της ευέλικτης φύσης της Αγαθής. 

Εκείνα όμως που δικαίως μας συνεπήραν ήταν τα έργα άνευ τίτλων και ρευμάτων όπου οι ματιές σε παρέσυραν σε μια ανάγκη να ψαχουλέψεις το έργο πιο βαθιά και ταυτιστικά σε βαθμό συγκίνησης. Πνευματικά, ψυχικά, ευαίσθητα, συναισθηματικά, ρεαλιστικά, περίτεχνα και μοναδικά είναι επίθετα που ταιριάζουν σε όλα τα εικαστικά δημιουργήματα της Αγαθής. Μια ομορφιά απαράμιλλη έμεινε στην κόρη των ματιών μας και στην άκρη της ψυχής μας. 
Εν τέλει η τέχνη είναι θείο δώρο ιδίως όταν μέσω ανθρώπινης χειρός γίνεται μέσο που μετατρέπει το πάθος σε μαγεία και κάλλος ευφυίας και μαεστρίας. Ο Σωκράτης έλεγε ότι η τέχνη οδηγεί τον άνθρωπο στο Αγαθό ενώ ο Πλάτωνας στην Αλήθεια. Ο ανθρώπινος πολιτισμός αγκαλιάζει τις καλές τέχνες και προάγει τον άνθρωπο σε πνευματική εξέλιξη. 
Το ωραίο πρώτο το δίδαξε η φύση για αυτό και η τέχνη μιμείται τη φύση όπως μας δίδαξε ο Αριστοτέλης. Η φύση της καλλιτέχνιδας Αγαθής Γαλανοπούλου είναι μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Εμείς οι προσωπικοί της θαυμαστές αισθανόμαστε ευγνώμονες για την τιμή να γινόμαστε μέτοχοι και συμμέτοχοι σε κάθε νέο της πέταγμα και σαλπάρισμα. 
 

Αγαθή, σε ευχαριστούμε για την όμορφη και ειδυλλιακή βραδιά, για το εσωτερικό σκίρτημα, για την εικαστική αφύπνιση και τα ζεστά συναισθήματα που μας γέννησες. 

*  Προσωπικά να σε ευχαριστήσω για την αναφορά-αφιέρωση στη δική μας Ασημίνα  Δημητρά-Χατζησάββα που έφυγε νωρίς... Της έδωσες μια θέση στη βραδιά και στην καρδιά σου. Την τίμησες με τη φιλία σου εν ζωή, σε τίμησε με τη στήριξή της σε κάθε σου προσωπικό ταξίδι. Η μνήμη της και η ανάμνησή της ζωντανή και παρούσα. Γλυκόπικρη στιγμή αλλά και συνάμα συγκινητική.  Σε ευχαριστώ εγώ και όλη η οικογένεια. 
  
Αγαθή Γαλανοπούλου!
Ευχόμαστε να έχεις υγεία, δύναμη και άοκνη καλλιτεχνική ευεξία. Μια εμπνευσμένη πορεία και μια καταξιωμένη θέση στον κύκλο της τέχνης γιατί η τέχνη είναι τελετουργία ψυχής .
 Ό,τι άξιζε ... πήρε θέση μέσα μας! 
 Ό,τι ζωγράφισες ... άφησε ίχνη στις αισθήσεις μας. Ραντεβού παρακάτω ... στον επόμενο ΣΟΥ εικαστικό σταθμό.  

Με εκτίμηση 
Δέσποινα  Χατζησάββα 
Δασκάλα και θαυμάστριά σου