Μία ξεχωριστή παράσταση  από τα παιδιά της Δημιουργίας

Τηρώντας μια ουσιαστικά παράδοση από το 1998, τα Πρότυπα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης «Δημιουργία» δίνουν τη ξεχωριστή θεατρική τους παράσταση και φέτος στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» το ερχόμενο Σάββατο και ώρα 20.30. 

Στο έργο «Εννέα Μούσες Τότε και Τώρα» σε κείμενα της Βάσως Μιχαηλάκη Αρφαρά θα είναι πρωταγωνιστές 100 παιδιά από τα τμήματα στα προνήπια και τα νήπια αλλά και 60 γονείς, ενώ στην είσοδο προαιρετικά θα μπορούν μόνο οι ενήλικες να προμηθεύονται ένα εισιτήριο των 5 ευρώ ώστε τα έσοδα να δοθούν στην Ανάδοχη Αγκαλιά και τη Ροδαυγή. 

Με τον τρόπο αυτό η παράσταση θα έχει ένα διττό χαρακτήρα, αφού πέραν της όλης προσπάθειας στο καθαρά καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό κομμάτι, θα μπορούν να ενισχυθούν και σύλλογοι για παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη. 

Μέσα από το έργο αυτό η Βάσω Μιχαηλάκη Αρφαρά, η οποία έχει αναλάβει επίσης τη θεατρική αγωγή και τη σκηνοθεσία, συνθέτει έναν ύμνο στην πλούσια Ιστορία από την αρχαία Ελλάδα και φτάνει στο σήμερα όπου η εξέλιξη των τεχνών είναι κάτι παραπάνω από φανερή. 

Να σημειωθεί πως τη χορογραφία της παράστασης έχει επιμεληθεί η Ρούλα Σαρρή, γυμνάστρια στη Δημιουργία, ο Σταμάτης Κούρος με τον Δημήτρη Βογιατζάκη έχουν κατασκευάσει τα σκηνικά και ο Φώτης Γιακουμάκης είναι υπεύθυνος για τον ήχο. Στην παράσταση μάλιστα θ’ ακουστούν έξι πρωτότυπα τραγούδια σε στίχους της Βάσως Μιχαηλάκη Αρφαρά και μουσική του Γιάννη Γιακουμάκη.