Κίνδυνοι ατυχήματος  στα μπαλκόνια των ξενοδοχείων

Οδηγίες στους Βρετανούς τουρίστες για αποφυγή τραυματισμών τους στις διακοπές ανακοίνωσε η ένωση Βρετανών τουρ οπερέιτορ, ABTA, καλώντας τους να προσέχουν τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η ΑΒΤΑ από τα μέλη της, το 2017 αναφέρθηκαν 12 περιστατικά τραυματισμών σε μπαλκόνια ξενοδοχείων. 
Ένας Βρετανός υπήκοος έχασε τη ζωή του και 11 άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν έπεσαν ή πήδηξαν από μπαλκόνι ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια διακοπών στο εξωτερικό.
Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την ΑΒΤΑ, είναι πολύ περιορισμένα και ο αριθμός των ατυχημάτων στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Το περασμένο τρίμηνο, καταγράφηκαν 9 ατυχήματα σε μπαλκόνια ξενοδοχείων, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας. Πέντε εξ αυτών είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο των τουριστών. Μέχρι στιγμής, στην ΑΒΤΑ έχουν αναφερθεί 2 πτώσεις από μπαλκόνια ξενοδοχείων, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ταξιδιωτών. 
Αυτό το μήνα τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση για το θάνατο ενός 20χρονου Βρετανού τουρίστα, ο οποίος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το μπαλκόνι διαμερίσματος στο Magaluf ενώ άλλος ένας 21χρονος υπέστη βαρύ τραυματισμό σε αντίστοιχο περιστατικό στο μπαλκόνι ξενοδοχείου, στον ίδιο προορισμό.

Σύμφωνα με την ΑΒΤΑ, πολλά ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν, καθώς οι ταξιδιώτες έχουν επικίνδυνη συμπεριφορά, σκαρφαλώνοντας στα μπαλκόνια για να περάσουν από το ένα στο άλλο ή πηδώντας από αυτά στην πισίνα έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ.
Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι νεότερες ηλικίες με 7 στα 9 ατυχήματα να αφορούν εφήβους και Βρετανούς 20 περίπου ετών. 
Δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά στην Ελλάδα το περασμένο τρίμηνο.

Πηγή: tornosnews.gr