Μικρή η αποστολή για το Πανελλήνιο Ποδηλασίας

Λίγες μέρες απομένουν για την έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου Elite Ανδρών – Γυναικών, που θα διεξαχθεί στο πανέμορφο νησί της Λέσβου, από την Παρασκευή 22 Ιουνίου έως και την Κυριακή 24 του μήνα.

Το «παρών» θα δώσουν όλα τα μεγάλα ονόματα της ποδηλασίας δρόμου που αγωνίζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Το πολυέξοδο ταξίδι ως τη Λέσβο καθώς επίσης και η απίστευτη ταλαιπωρία ακτοπλοϊκώς έχει μειώσει δραματικά τις συμμετοχές αθλητών κι αθλητριών από τη Ρόδο. Είναι χαρακτηριστικό πως στους Άνδρες θ’ αγωνιστεί μόνο ο Κυριάκος Παπασταματάκης από τον Ροδήλιο, ενώ η πολυνίκης στο αγώνισμα Ελένη Τσαβαρή από τον «Μεσόγειος» θα έχει συμμετοχή στις Γυναίκες. 

Όσον αφορά στις υπόλοιπες συμμέτοχες, ξεχωρίζουν στους Άνδρες οι Χαράλαμπος Καστραντάς, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Στέλιος Φαραντάκης και στις Γυναίκες οι Αργυρώ Μηλάκη, Βαρβάρα Φασόη, Άννα-Μαρία Ζώγλη.

Πρόκειται γι’ αθλητές και αθλήτριες που είχαν κατακτήσει τα 12 μετάλλια στη διοργάνωση του 2017 στην Ξάνθη.

Συνδιοργανωτές με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας είναι ο Δήμος Λέσβου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου και ο νεοσύστατος σύλλογος «Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου».

Μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελλήνιου δρόμου Μάστερς το 2017 στο Μόλυβο, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ανέλαβαν να συνδιοργανώσουν στη Λέσβο την κορυφαία διοργάνωση ποδηλασίας δρόμου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Elite Ανδρών και Γυναικών.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα, οι ώρες εκκίνησης και οι αποστάσεις:
Παρασκευή 22/6/2018 – 16:00-17:00: Ατομική Χρονομέτρηση Γυναικών (20,6 χλμ.), Νέων Ανδρών (20,6 χλμ.), Ανδρών (36 χλμ.)
Σάββατο, 23/6/2018 – 16:00: Αγώνας Αντοχής Γυναικών (90,6 χλμ.)
Κυριακή, 24/6/2018 – 09:00: Αγώνας Αντοχής Ανδρών (145 χλμ.)
Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων αντοχής θα γίνει από το Λιμάνι της Μυτιλήνης. Στους αγώνες θα συμμετάσχουν περίπου 120 αθλητές και 30 αθλήτριες από 45 σωματεία από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Δήμος  Λέσβου αναλαμβάνει εξολοκλήρου τη φιλοξενία 220 περίπου αθλητών – συνοδών – αγωνοδίκου επιτροπής, προσφέρει επίσης 50% έκπτωση στα πλοία της γραμμής για τη μετακίνηση των ομάδων στη Λέσβο, με τη χορηγία των ακτοπλοϊκών εταιριών HELLENIC SEAWAYS.