Καταδικάστηκε 34χρονος για κλοπές στη Ρόδο

Ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σε 34χρονο Ουκρανό που κατηγορούνταν για κλοπές που είχε διαπράξει σε Αφάντου και Πεύκους.

Το δικαστήριο αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς στον 34χρονο αλλοδαπό και του επέβαλλε την παραπάνω ποινή, ενώ έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον 46χρονο έλληνα συγκατηγορούμενο του.

Οι δύο άνδρες πρωτόδικα, τον Δεκέμβριο του 2013 είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών ο καθένας με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα της 19ης Νοεμβρίου 2010 την ώρα που ο 3χρονος αλλοδαπός παραβίαζε την είσοδο φαρμακείου στ’ Αφάντου και αφαιρούσε από τη ταμειακή μηχανή το ποσό των 363 ευρώ, ενώ ο 46χρονος βρισκόμενος μέσα σε ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο του κρατούσε «τσίλιες» απ’ έξω. Κατά τη σύλληψη των δραστών στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι ναρκωτικά χάπια, μία τηλεόραση, ένα ραδιοκασετόφωνο και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως προέκυψε από τη προανάκριση των αστυνομικών, την τηλεόραση και το ραδιοκασετόφωνο οι δράστες το είχαν αφαιρέσει από το σπίτι ημεδαπής στην περιοχή των Πεύκων, ενώ τα διαρρηκτικά εργαλεία από κατάστημα στη Κάλαθο της Ρόδου.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και συνοδευόμενοι από το συνήγορο τους κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο, προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου απολογούμενοι ισχυρίστηκαν ότι την ώρα της πράξης τους βρίσκονταν υπό την επήρεια ουσιών και μάλιστα ο 46χρονος ημεδαπός είχε αποκοιμηθεί στο αυτοκίνητο περιμένοντας τον Ουκρανό να ολοκληρώσει τη πράξη του.

Πάντως ο 34χρονος αλλοδαπός κατά την απολογία του αποδέχτηκε τις κλοπές, τις οποίες όμως διευκρίνισε ότι δεν είχε συναίσθηση, λόγω των ναρκωτικών, όταν τις διέπραττε.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ο 34χρονος με το όρο να εμφανίζεται κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, και ο 46χρονος χωρίς όρους.