Δραστηριότητες του δημοτικού σχολείου των Μασσάρων (βίντεο)

Δραστηριότητες του δημοτικού σχολείου των Μασσάρων (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 237 ΦΟΡΕΣ

Η εκπαιδευτική δράση Teachers4 Europe έχει στόχο να συμβάλλει στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών περί των θεμάτων που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιχειρεί επιπλέον να τους υποστηρίξει, στην εφαρμογή καινοτόμων και βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Τα "Πρωτάκια" του Δημοτικού Σχολείου Μασάρων Ρόδου, το τρέχον σχολικό έτος, συμμετείχαν στο Teachers4 Europe (T4E), με ένα διαθεματικό πρόγραμμα, που είχε τίτλο "Από τη Ρόδο στην Ευρώπη" . Η εν λόγω δράση, αφορούσε στο ταξίδι μιας σχολικής τάξης αποτελούμενης από 20 μαθητές, σε όλα τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο σκοπός επισκέψεων των μαθητών, οι οποίοι συνοδεύονταν παντού από τον δάσκαλό τους, ήταν η συνάντησή τους, με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους, τους οποίους είχαν γνωρίσει μέσω ενός ευρωπαϊκού προγράμματος. Προηγουμένως, τους είχαν μιλήσει και δει μέσω Skype. Το ραντεβού των παιδιών, οριζόταν μπροστά σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας, π.χ. Γαλλία- στον Πύργο του Άιφελ.

Έτσι, τα "Πρωτάκια" αντλούσαν πληροφορίες για τη χώρα, το μνημείο της, αλλά και τον πολιτισμό της (μουσική, διατροφικές συνήθειες κ.ά.). Η αναζήτηση γινόταν σε περιοδικά, εφημερίδες, εγκυκλοπαίδειες και στο διαδίκτυο. Μετά από κάθε νοερή "περιήγηση", τα παιδιά έγραφαν ένα ημερολόγιο με τις εντυπώσεις τους. Στο τέλος, έκαναν κατασκευές και συμπλήρωναν ένα φύλλο εργασίας για να αξιολογηθούν οι αποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες.

Φυσικά είχε προηγηθεί η ενημέρωσή τους, για τη σημαία, τον ύμνο, τα όργανα και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είχε αναγνωσθεί και συζητηθεί ο μύθος της "Αρπαγής της Ευρώπης".

Το σχολικό έτος φτάνει προς το τέλος του και οι νεαροί μαθητές, με την καθοδήγηση και τη στήριξη της δασκάλας τους, κας Κώτσου Σοφίας, του διευθυντή, κου Μωραΐτη Παναγιώτη, αλλά και της συντονίστριας Σχολικής Συμβούλου 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, κας Σταυροπούλου Ελένης, διοργάνωσαν μια εκδήλωση για τους γονείς και τους συμμαθητές τους. Περιελάμβανε την παρουσίαση των εικαστικών δημιουργιών των μαθητών και αθλητικές δραστηριότητες με τίτλο "Παιχνίδια χωρίς Σύνορα". "Πρωταγωνιστής" των δράσεων, ήταν ένα λευκό περιστέρι, το οποίο ελευθερώθηκε από μια μαθήτρια, εις ένδειξη ειρήνης μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βίντεο δραστηριοτήτων:


Διαβάστε ακόμη

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο