Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης για μια εμφάνιση στη Σύμη

Το ερχόμενο Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018, στις 20:30, υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και τιμή έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και σολίστ στο μπουζούκι, τον Θανάση Πολυκανδριώτη.

Ο γνωστός δημιουργός μαζί με την τετραμελή ορχήστρα του, την τραγουδίστρια Χριστίνα Μιχαλάκη καιτ ο αγαπημένο του μπουζούκι θα ταξιδέψουν το κοινό στον συναρπαστικό κόσμο του ελληνικού ρεπορτορίου. Η βραδιά, με τίτλο «Στου φεγγαριού την αγκαλιά», είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο τραγούδι του Θανάση Πολυκανδριώτη, σε στίχους Ιφιγένειας Γιαννοπούλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από τον Μανώλη Βαμβακάρη και τον Βασίλη Τσιτσάνη, μέχρι τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μανώλη Χιώτη και τον Γιώργο Ζαμπέτα. Φυσικά, θα ακουστούν και κλασικές επιτυχίες του ίδιου του συνθέτη, όπως το κλασικό πλέον «Τα πήρες όλα», ενώ ιδιαίτερη νότα στη βραδιά θα δώσουν οι αυτοσχεδιασμοί με το μπουζούκι, τα γνωστά «ταξίμια».

Αν και πρόκειται για την πέμπτη επίσκεψη του Θανάση Πολυκανδριώτη στη Σύμη, ο ίδιος

δηλώνει ότι αυτή η φορά δεν έχει προηγούμενο. «Στις αρχές του Γενάρη μια ωραία συντροφιά μου πρότεινε να κατέβουμε στη Σύμη. Δέχθηκα χωρίς να ξέρω την ημερομηνία, χωρίς να προγραμματίσω τίποτα. Και να που έφτασε ο καιρός να γλεντήσουμε με τη ψυχή μας».

Λίγα λόγια για το Θανάση Πολυκανδριώτη:

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης είναι συνθέτης πολλών επιτυχιών που ερμήνευσαν μεγάλοι  λαϊκοί τραγουδιστές.  Αναγνωρίσθηκε ως ένας από τους καλύτερους δεξιοτέχνες στο μπουζούκι  και έχει συμμετάσχει στο 90% της ελληνικής δισκογραφίας, με σπουδαίες συνεργασίες και πρώτες εκτελέσεις όπως «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινό Εσπερινό» του Απόστολου Καλδάρα, «Σταυρό του Νότου» του Θάνου Μικρούτσικου, «Ρεζέρβα» και «Τραπεζάκια έξω» του Διονύση Σαββόπουλου με το περίφημο μακρύ ζεϊμπέκικο του Νίκου, το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας», του Μάνου Λοΐζου, «Μικρές πολιτείες», του Σταύρου Κουγιουμτζή, το «Δρόμο» του Μίμη Πλέσσα, «Σκληρός Απρίλης του `45» και «Αθανασία» του Μάνου Χατζιδάκι, «Ανατολή και Μπαλάντες» του Μίκη Θεοδωράκη, «Κέντρο διερχόμενων» του Νίκου Μαμαγκάκη, «Παρών» το ορχηστρικό του Άκη Πάνου και πολλά άλλα.

Με διεθνείς συνεργασίες όπως το 2009 στο Ηρώδειο με Paco Peña και Dulce Pontes, ο δημιουργός του συγκροτήματος μπουζουκιών οι «Επόμενοι»,  δηλώνει πως  μέσα από αυτό το μουσικό σύνολο εκφράζει την ανάγκη του  να μεταδώσει την αγάπη του για τα λαϊκά όργανα στους νέους ανθρώπους και μέσω αυτών να συσπειρώσει όσους πραγματικά αγαπούν τη λαϊκή μουσική παράδοση. 

Με το εν λόγω συγκρότημα,  είχε την τιμή να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», κερδίζοντας με τη δεξιοτεχνία τους τον παγκόσμιο θαυμασμό. 

Η μοναδική ορχήστρα στην Ελλάδα που αποτελείται από τόσα πολλά μπουζούκια χαρίζει στο κοινό μοναδικές στιγμές με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και ταξίμια καθώς και αγαπημένα τραγούδια διασκευασμένα για μπουζούκια και ορχήστρα.

Θανάσης Πολυκανδριώτης

16 Ιουνίου

Ώρα 20:30

Petalo, Σύμη