Συνελήφθη 39χρονη στη Ρόδο που είχε καταδικαστεί για εκβιασμό

Στα χέρια των αστυνομικών της Ρόδου βρίσκεται από προχθές 39χρονη Ρουμάνα,  η οποία κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να εκβιάσει τον 49χρονο Καλύμνιο πρώην σύντροφό της για να της δώσει χρήματα ώστε να μην αποκαλύψει την εξωσυζυγική τους σχέση!

Για την υπόθεση αυτή η αλλοδαπή στις 8 Φεβρουαρίου 2018 καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 5 ετών και φυλάκιση 10 μηνών,  καθώς και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής αρχές Απριλίου 2018 διά του συνηγόρου της κ. Βασίλη Μπέη άσκησε έφεση καθώς την προηγούμενη από την εκδίκαση της υπόθεσής της (δηλαδή στις 7 Φεβρουαρίου) η 39χρονη είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο και είχε υποβληθεί σε εγχείριση.

Για το λόγο αυτό και ζήτησε με αίτηση της τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο (δηλαδή προχθές) από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου να αφεθεί ελεύθερη έστω και με περιοριστικούς όρους έως την εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει για την υπόθεση αυτή.

Και οι δύο αιτήσεις της 39χρονης απορρίφθηκαν από τα δικαστήρια και έτσι προχθές το απόγευμα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνελήφθη και οδηγείται στη φυλακή. Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και η 39χρονη κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα,  η οποία τελέστηκε με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ένοχη την αλλοδαπή επιβάλλοντάς της ποινή κάθειρξης 5 ετών για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης, φυλάκιση 8 μηνών και πρόστιμο 600 ευρώ για την οπλοκατοχή και ένα έτος φυλάκιση για την αντίσταση, δηλαδή κατά συγχώνευση 5 έτη κάθειρξης, 10 μήνες φυλάκιση και 600 ευρώ χρηματικό πρόστιμο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η Ρουμάνα είχε συνάψει σχέση με τον 49χρονο τον Αύγουστο του 2012 και ένα χρόνο αργότερα επιχείρησε να τον εξαναγκάσει να της δώσει το ποσό των 7.000 ευρώ, απειλώντας τον ότι εφόσον δεν το κάνει θα τα έλεγε όλα στη γυναίκα του. Μάλιστα η ίδια κατηγορείται επίσης τον απειλούσε ότι θα «πάρει μπράβους» κ.α.