Δεύτερη έδρα του Κολοσσού το κλειστό της Καλλιθέας

Το αν μετακομίσει τελικά στις Καλυθιές ο Κολοσσός H Hotels τη νέα αγωνιστική περίοδο ή όχι, δεν είναι θέμα απλής απόφασης των μελών της διοίκησης της ΚΑΕ.

Υπάρχουν προϋποθέσεις, συγκεκριμένα κριτήρια που θέτει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Basket League για να εγκριθεί ως κατάλληλο για διεξαγωγή των αγώνων. Κι αυτή τη στιγμή, η πραγματικότητα λέει πως το κλειστό στην Καλλιθέα δεν είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τον Κολοσσό, τουλάχιστον τους επίσημους αγώνες του.

Για προπονήσεις, στην περίοδο της προετοιμασίας, δηλαδή για όσο διαρκέσουν οι επικείμενες εργασίες στο Βενετόκλειο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά η Α1 έχει άλλες προϋποθέσεις.

Για το θέμα αυτό είχαν συνάντηση την περασμένη Τετάρτη ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Γιώργος Γκοτζογιάννης, και ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μελής, με τον δήμαρχο Ροδίων, κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι «σε συνάντηση που είχα, είδαμε όλες τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες ο Κολοσσός θα δηλώσει φέτος, σαν δεύτερη έδρα, το γήπεδο της Καλλιθέας, πιστεύοντας ότι μέχρι τον Οκτώβρη θα έχουμε τακτοποιήσει όλα όσα έχουν σχέση με τις αδειοδοτήσεις, με τις λεπτομέρειες που χρειάζονται όπως η διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, γραφεία Τύπου κλπ. κι έτσι ο Κολοσσός θα φιλοξενείται πλέον σε ένα “κόσμημα” το οποίο θα μπορεί να υποδεχθεί 1.400 φιλάθλους σε πλαστικά καθίσματα κι άλλους 200-300 σε καθίσματα – σουΐτες τα οποία θα επιμεληθεί η ομάδα του Κολοσσού.
Καταλήξαμε σε αυτές τις λεπτομέρειες και θα ακολουθήσει μία διαδικασία τόσο από την πλευρά του διοικητικού συμβουλίου του Κολοσσού όσο και από την πλευρά των δικών μας υπηρεσιών για να ολοκληρωθεί η αλλαγή έδρας για την ομάδα του Κολοσσού».

Από την πλευρά της ΚΑΕ, η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: «Σε κλίμα αλληλοεκτίμησης και αισιοδοξίας συναντήθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, κ. Μιχάλης Μελής, και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Γιώργος Γκοτζογιάννης, με τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκο, όπου συζητήθηκε το θέμα του γηπέδου της Καλλιθέας, για ν’ αγωνιστεί η ομάδα μας τη νέα σεζόν.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για όλες τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες που απαιτούνται από τον αθλητικό νόμο και τον κανονισμό του Πρωταθλήματος, ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου γηπέδου.
Η διάθεση του κ. Χατζηδιάκου ήταν κάτι παραπάνω από θετική στο να συμβάλλει σε αυτό το εγχείρημα και να βοηθήσει την ομάδα μας να κάνει ένα ακόμα βήμα παραπάνω».