Έπεσε στα «μαλακά» 33χρονος κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

Έπεσε στα «μαλακά» 33χρονος κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

Έπεσε στα «μαλακά» 33χρονος κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 255 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 33χρονος Ροδίτης που τον είχαν σταματήσει για έναν απλό τροχονομικό έλεγχο και τελικά συνελήφθη για κατοχή, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς στην κατοχή του είχαν βρεθεί περισσότερα από 100 γραμμάρια χασίς!

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί το 2010 και εκδικάστηκε προχθές από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, κ. Νικήτα Μπόλκα, μετέτρεψε την κατηγορία για τον 33χρονο σε προμήθεια προς ιδία χρήση (πλημμέλημα) και έπαυσε την ποινική δίωξη με το νόμο 4411/2016.

Για τον 33χρονο κατηγορούμενο όλα ξεκίνησαν με αφορμή έναν απλό τροχονομικό έλεγχο που του έγινε, στις 8 το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου 2010 επί της οδού Ρόδου – Λίνδου όπου κινούνταν με το δίκυκλο μοτοποδήλατο του. Περίπου στο 5ο χιλιόμετρο όμως έπεσε σε «μπλόκο» της Τροχαίας και οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει προκειμένου να τον ελέγξουν για τυχόν τροχονομική παράβαση.

Αντί αυτού όμως ο 33χρονος βρέθηκε να κατέχει μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε 102,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 9 ναρκωτικά χάπια.

Αμέσως ο 33χρονος συνελήφθη και παραδόθηκε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, αστυνομικοί του οποίου διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του εντοπίζοντας έτσι 6,6 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, ένα κινητό τηλέφωνο – σύμφωνα με την αστυνομία- ως μέσο διευκόλυνσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και το χρηματικό ποσό των 630 ευρώ προερχόμενο – πάντα σύμφωνα με την αστυνομία- από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Σε βάρος του νεαρού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος κατά την απολογία του, είχε αποδεχτεί ότι λίγη ώρα πριν την σύλληψή του είχε προμηθευτεί την ποσότητα των ναρκωτικών έναντι του χρηματικού ποσού των 500 ευρώ την οποία και προόριζε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Ο 33χρονος είχε επισημάνει ότι ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά παρά τις όποιες προσπάθειες καταβάλλει για να πετύχει το αντίθετο, και εξήγησε ότι με τη βοήθεια του προγράμματος του ΟΚΑΝΑ ίσως τελικά και να τα κατάφερνε και ζήτησε μία ευκαιρία. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει σταθερή εργασία και εισόδημα το οποίο του επιτρέπει να ζει άνετα χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάτι παράνομο ή παράτυπο.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 33χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της εμφάνισής του κάθε 1η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο