Αισθητή η απουσία του Γιώργου Τσοπανάκη

Γράφει ο Σίμος Παρασκευάς
Πρώην Πρόεδρος Ν.Ε. Ν.Δ.

Ο Γιώργος Τσοπανάκης, έφυγε νωρίς. Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει όλα όσα είχε σχεδιάσει για να προσφέρει στην τοπική κοινωνία. 

Γιατί ο Γιώργος, ήταν άνθρωπος της προσφοράς. Είχε τις γνώσεις, είχε τη θέληση αλλά παράλληλα είχε και την ικανότητα να προωθεί τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις του, χωρίς... πολλά – πολλά.

Από όποιες θέσεις κι αν υπηρέτησε απέδειξε κι επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω. Και δεν διέψευσε ποτέ τις προσδοκίες του κόσμου. Ήταν άνθρωπος της εμπιστοσύνης.

Ο Γιώργος Τσοπανάκης, αν ζούσε σήμερα, είναι βέβαιο ότι τα πολιτικά γεγονότα στον τόπο μας, θα είχαν πάρει διαφορετική τροπή. Ήταν καθοριστικός ο ρόλος του στα αυτοδιοικητικά και όλοι γνωρίζουν ότι ο Γιώργος ήξερε να δίνει μάχες και να τις κερδίζει.

Έχασε δυστυχώς, την πιο κρίσιμη μάχη, αυτή για τη ζωή. Αφήνοντας πίσω του πολύ πόνο, για τη σύζυγό του την Ήβη, τα παιδιά του Μαίρη, Λίζα και Αγαπητό. Τους φίλους του και τους συνεργάτες του.  

Πάνε 20 χρόνια από τότε, αλλά κανείς μας δεν τον ξέχασε. Κι άλλα τόσα να περάσουν, πάλι θα τον θυμόμαστε. Γιατί το έργο των ανθρώπων και τα έργα τους, είναι εκείνα που τους κρατούν ζωντανούς κοντά μας.
Γι' αυτό και κανείς μας δεν θα τον ξεχάσει ποτέ...