Ηλ. Καματερός: «Είμαι συγκινημένος γιατί μπορεί αυτή να είναι  η τελευταία ομιλία μου στη Βουλή»

Αιφνιδίασε τους βουλευτές στην ολομέλεια χθες βράδυ ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός όταν μιλώντας για την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησε με την φράση "Είμαι συγκινημένος γιατί μπορεί αυτή να είναι  η τελευταία ομιλία μου στη Βουλή".

Γιατί; Αντέδρασαν κάποια βουλευτές (π.χ. Λοβέρδος) και ο Ηλίας Καματερός απάντησε "Γιατί μπορεί να πέσει η κυβέρνηση με την πρόταση της Ν.Δ.

Μα πραγματικά το πιστεύετε κύριοι της Ν.Δ. ότι μπορείτε να ρίξετε την κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο; Ή προσπαθείτε να μας τρομάξετε; Τον κόσμο τρομάζετε με τις ακροδεξιές θέσεις σας νομίζοντας ότι έτσι θα κερδίσετε ψήφους. Το αντίθετο κάνετε.

Φανταστείτε να είχαμε εδώ κυβέρνηση Σαμαρά και στα Σκόπια κυβέρνηση του Ιβάνωφ. Τι θα γινόταν; Πόλεμος; Αυτό που προτείνει η ΧΑ; Τι περιμένετε από αυτή την πρόταση δυσπιστίας; Να την ψηφίσουν κάποιοι που στηρίζουν τώρα την κυβέρνηση;

Για ηλίθιους τους περνάτε; Να ρίξουν την κυβέρνηση για ένα θέμα που δεν έχει έρθει ακόμα στη Βουλή; Ας περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις της Βουλής της γειτονικής χώρας, του δημοψηφίσματος, την αλλαγή του Συντάγματος, και όταν με το καλό έρθει στην Βουλή (μακάρι να έρθει) το συζητάμε.

Επισήμανε ακόμα ότι η Ν.Δ. και όσοι ψηφίσουν την πρόταση της Ν.Δ. ψηφίζουν τέταρτο μνημόνιο, αφού αν πέσει η κυβέρνηση θα χρειαστεί νέα συμφωνία, επαναφορά όλων των μνημονιακών πολιτικών που είναι στο πρόγραμμα των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως οι απολύσεις, η διάλυση του συστήματος Υγείας, η καθιέρωση της ιδιωτικής ασφάλισης, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και άλλα.

Αυτό φοβάστε, είπε στην αντιπολίτευση, μη βρεθεί η κυβέρνηση της αριστεράς εκτός μνημονίων, όταν θα μπορεί να εφαρμόσει στοιχεία του δικού της προγράμματος ενάντια στην διαπλοκή, υπέρ των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. όταν θα αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης και δεν θα ωφελούνται μόνο λίγοι και διαπλεκόμενοι, γιατί τότε θα φανούν οι διαφορές μας.

Θα φανεί η διαχωριστική γραμμή του δικού μας κόσμου από τον δικό σας, έξω από τους εξαναγκασμούς των μνημονίων που πίσω τους κρύβεστε τώρα.