Οργανωμένη επίθεση κατά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Οργανωμένη επίθεση κατά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Οργανωμένη επίθεση κατά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 458 ΦΟΡΕΣ

Όπως καταγγέλλει ο σύμβουλος του περιφερειάρχη Σ. Στάγκας

Για οργανωμένη επίθεση εναντίον της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έκανε λόγο χτες ο σύμβουλος του περιφερειάρχη σε τεχνικά θέματα Σάκης Στάγκας, υπογραμμίζοντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ότι ο έλεγχος δε γίνεται με σκοπό τη διαφάνεια, αλλά για να προστατευτούν εργολαβικά συμφέροντα.

Μάλιστα αναφέρθηκε στην υπόθεση προμήθειας των φωτιστικών led για το κεντρικό οδικό δίκτυο της Ρόδου, συγκρίνοντάς την με την αντίστοιχη του δήμου Ρόδου, ο οποίος θα αντικαταστήσει τους λαμπτήρες σε όλες τις κοινότητες του νησιού.

«Είμαι υποχρεωμένος μετά τις συζητήσεις και πολιτικές τοποθετήσεις να πάρω θέση ως ειδικός συνεργάτης για τεχνικά θέματα του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου. Για εμένα υπάρχει πλέον μία οργανωμένη επίθεση εναντίον της περιφέρειας, με συμπτώσεις τόσης και τέτοιας ποιότητας που προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Ο έλεγχος και η κριτική στα κοινά είναι αποδεκτά και χρήσιμα. Αυτό που καθορίζει τον δήθεν έλεγχο είναι το κίνητρο μίας οργανωμένης επίθεσης. Όταν το κίνητρο ενός ανθρώπου είναι η διαφάνεια δεν πρέπει να κοιτάζει με επιλεκτική όραση και τα μάτια του να είναι συνεχώς ανοιχτά για όλα τα θέματα» δήλωσε ο κ. Στάγκας .

Μάλιστα αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο που θα υλοποιήσει ο δήμος Ρόδου, τονίζοντας ότι πρόκειται να δαπανηθεί ποσό 375.000 ευρώ που θα προέλθει από δάνειο, ενώ την ίδια στιγμή το ποσό που θα δαπανηθεί από ίδιους πόρους της περιφέρειας είναι πολλαπλάσια μικρότερο.

Όπως έκανε γνωστό, για την πρώτη φάση του έργου της περιφέρειας που αφορά το φωτισμό, υπάρχει προσωρινός ανάδοχος (ο κ. Παναγιωτόπουλος) που προσέφερε έκπτωση, 57% και έτσι το ποσό των 6,5 εκ ευρώ του αρχικού προϋπολογισμού, γίνεται 3,6 εκ ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ή αντικατάσταση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο Ρόδου-Λίνδου-Πυλώνας-Λάρδου και Ρόδου-Καλαβαρδών, το οποίο θα αφορά επίσης την τοποθέτηση καλωδίων και 5.208 ιστών ύψους 12 μέτρων καθώς επίσης την τοποθέτηση των απαιτούμενων τεχνικών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία πεζοδρομίων.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Στάγκα, χτες ξεκίνησε και ο διαγωνισμός για την προμήθεια των φωτιστικών led για το παραπάνω έργο που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα. Οι προσφορές θα κατατεθούν ηλεκτρονικά και θα ανοιχτούν στις 3 Ιουλίου. Η προμήθεια αφορά 5.208 φωτιστικά τύπου led που θα τοποθετηθούν στους ιστούς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4,5 εκ ευρώ.

Αναφερόμενος στις δύο υποθέσεις για την προμήθεια φωτιστικών είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Στις 22 Μαΐου και ως αντιπρόεδρος στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου ήρθε μία εισήγηση και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ότι για 12 χρόνια θα αλλάξει ο φωτισμός με led στους ξύλινους στύλους στα χωριά, της τάξης των 26 εκ. ευρώ. Πρόκειται για 30.000 λάμπες.

Στο περιφερειακό συμβούλιο αποφασίστηκε να προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος ο κρατικός οργανισμός ΚΑΠΕ με αμοιβή 13.000 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου ο τεχνικός σύμβουλος που θα παρέχει τις υπηρεσίες του για το αντίστοιχο έργο θα έχει αμοιβή 375.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Εμείς δεν μπορεί να καταφεύγουμε σε κρατικό φορέα και να είμαστε υπόλογοι και στο άλλο θέμα να μη γίνεται καμία συζήτηση. Το έργο της περιφέρειας είναι αποκλειστικά από ίδιους πόρους, ενώ το έργο των 26 εκ. ευρώ είναι από δάνειο με 6% επιτόκιο που το πληρώνει ο ροδιακός λαός και μπαίνει στους λογαριασμούς.

Αυτά πρέπει να τα ελέγξουν οι πάντες και να είναι μην είναι μόνο κριτές και κατακριτές για την περιφέρεια, όταν έχουμε παράδειγμα την ίδια περίοδο και εκεί δε μιλά κανείς και… καταπίνουν όλοι τη γλώσσα τους».

Ο κ. Στάγκας και ως μέλος της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, αναφέρθηκε και στο θέμα της πρόσθετης δαπάνης που ψήφισε το σώμα για την επέκταση του έργου της καθαριότητας από την ιδιωτική εταιρία, χωρίς να ασκηθεί σε αυτό καμία κριτική και χωρίς να υπάρξει καμία επίθεση σε βάρος της δημοτικής αρχής, ενώ συνέβη το αντίθετο με την περιφερειακή αρχή.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Βλέπουμε επανειλημμένα πλήθος επιθέσεων εναντίον της περιφέρειας. Επίθεση εναντίον του δήμου και για το θέμα της καθαριότητας καθώς χωρίς να υπάρχει αίτημα από την εταιρία ψηφίστηκε ετησίως το ποσό των 600.000 ευρώ, επειδή έχουμε πέντε νέα ξενοδοχεία. Πώς είναι δυνατόν; Αν αυτό γινόταν στην περιφέρεια και με τα πλαστά πιστοποιητικά που κατατέθηκαν και τους πλαστούς ισολογισμούς...

Εκεί δεν ακούγεται κουβέντα. Επιτέλους για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η επιλεκτική συμπεριφορά εναντίον της περιφέρειας από κάποιους οργανωμένους που προσπαθούν να αναδειχτούν από την αφάνεια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή; Πόσα ψέματα εμπάθεια, συκοφαντίες, έχουν ακουστεί σε αυτό τον τόπο; Ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον που εξυπηρετούν δήθεν;»

Μιλώντας όμως για την υπόθεση των φωτιστικών led της περιφέρειας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συνάντηση που είχαν ο πρώην υφυπουργός τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής:

«Δεν έχουν στόχο το δημόσιο συμφέρον αλλά την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου που χαλά δουλειές εργολάβων. Αυτό το απέδειξε και το ελεγκτικό συνέδριο που επικύρωσε ότι η διαδικασία με τα led είναι προμήθεια και σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει… φωτογραφία.

Φωτογραφίες υπάρχουν αλλού, είναι αυτοί οι οποίοι συνεργάζονται και επειδή δεν είμαι άνθρωπος που κρύβω τα λόγια μου να μας πουν για τις συναντήσεις τους ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κόκκινος με τον κ. Νικητιάδη.

Να το συνδέσω λοιπόν με το θέμα που είχαμε με τις εκκλησίες στην Κω… Δεν όφειλε κανένας να χρηματοδοτήσει το έργο αλλά μόνο ο περιφερειάρχης;

Και κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι όταν γίνονται αυτές οι πολιτικές συναντήσεις που προανέφερα για εμένα προσωπικά θεωρώ ότι είναι ένα νεκρό πολιτικό σύστημα, το οποίο προσπαθεί μέσα από ανίερες συμμαχίες να αναστηθεί.

Σε κάθε περίπτωση μακάρι να κάνουν τέτοιες συνεργασίες, οι νεκροί όλων αυτών των χώρων με όπλο τους το ψέμα και τη συκοφαντία και το μαύρο μελάνι δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν ούτε στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου ούτε και στο δήμο».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο