Οι Νισύριοι τίμησαν και φέτος την «Γιορτή του Πατέρα»

Οι Νισύριοι τίμησαν και φέτος την «Γιορτή του Πατέρα»

Οι Νισύριοι τίμησαν και φέτος την «Γιορτή του Πατέρα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 654 ΦΟΡΕΣ

Του
Χριστόδουλου Αθανασάτου
από τον “Εθνικό Κήρυκα”

Την παράδοση της Γιορτής του Πατέρα συνέχισαν και φέτος οι Νισύριοι της Νέας Υόρκης, διοργανώνοντας πλούσια σε συναισθήματα εκδήλωση στο Νισυριακό Σπίτι, με τιμώμενα πρόσωπα τρεις Νισύριους της Νέας Υόρκης, οι οποίοι έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική πορεία.

Οπως προβλέπει το πρωτόκολλο, οι τιμώμενοι προέρχονται από τα τρία μεγάλα χωριά της Νισύρου: Τα Νικιά, το Εμποριό και το Μανδράκι, με τον Σύλλογο να επιλέγει φέτος τους Δημήτρη Νικητιάδη, Βασίλη Χαλκιά και Νικόλαο Σακαλή, αντιστοίχως.

«Μας ευχαριστεί όλους το να υπάρχουν τόσα άτομα από τις οικογένειες του κάθε ενός τιμώμενου, να μιλήσουν για τον πατέρα ή τον παππού. Αυτό είναι ένδειξη αγάπης και χαρακτηρίζει, διαχρονικά, την σημερινή εκδήλωση», επεσήμανε ο κ. Παπαμιχαήλ.

Κάθε ένας εκ των τιμώμενων έχει τη δική του προσωπική Ιστορία. Κοινό σημείο, είναι η δύσκολη απόφαση της μετανάστευσης σε μια μακρινή χώρα, αλλά και η καταξίωσή τους στην ιδιαίτερα απαιτητική κοινωνία της Νέας Υόρκης. Για τη δράση τους, αλλά και την οικογενειακή τους υπόσταση, έλαβαν τον λόγο και μίλησαν συγγενικά τους πρόσωπα.

«Ο πατέρας μου στη ζωή του έχει δει πολλές πίκρες. Εχασε τον πρώτο γιο του, έχασε την τελευταία του κόρη, έχασε την γυναίκα του μετά από 63 χρόνια γάμου, κι όμως συνεχίζει την προσπάθειά του για την οικογένειά του, τα παιδιά του, τα εγγόνια και τους συγγενείς του. Αυτό θα πει δύναμη», ανέφερε ο Δρ. Ιωάννης Χαλκιάς για τον πατέρα του, Βασίλη, που έχει συμπληρώσει το 93ο έτος της ηλικίας του.


Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο γιος του Δημήτρη Νικητιάδη, Ηλίας, ο οποίος επεσήμανε την αγάπη του πατέρα του για την οικογένειά του, αλλά και την προσφορά του στην ενορία των Αγίων Αναργύρων, παρόντος του ιερατικώς προϊσταμένου, π. Ιεροθέου, ενώ τον λόγο έλαβε και η σύζυγός του, Αλεξάνδρα.

«Ευχαριστώ το Δ.Σ. που είχε τη σκέψη και την πρωτοβουλία να τιμήσει τον Δημήτρη. Είμαι σίγουρη ότι η τιμή αυτή θα του εξυψώσει τον ηθικό και θα του δώσει κουράγιο στον δύσκολο δρόμο της επιβίωσής του», ήταν τα λόγια της κ. Νικητιάδη.
Για τον Νικόλαο Σακαλή, η κόρη του, Μαρία Γκέτσου, στάθηκε στο ήθος του αλλά και την διαχρονική αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νίσυρο.

«Σας ευχαριστώ για την τιμή που κάνατε στον πατέρα μου. Η Νίσυρος είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στην ζωή του. Ηταν εδώ, αλλά η καρδιά του ήταν πάντα στη Νίσυρο», τόνισε.

Ακολούθησε το καθιερωμένο γεύμα αλλά και μουσικό πρόγραμμα, με τον Νίκο Καβουνίδη.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη