Ν. Φουτούλης: Τα παράπονά σας για το πάρκινγκ στον Δήμαρχο Ρόδου!

Ν. Φουτούλης: Τα παράπονά σας για το πάρκινγκ στον Δήμαρχο Ρόδου!

Ν. Φουτούλης: Τα παράπονά σας για το πάρκινγκ στον Δήμαρχο Ρόδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1041 ΦΟΡΕΣ

Στον Δήμο Ρόδου προτίθεται…να χαρίσει τις θέσεις πάρκινγκ μπροστά από τα φαρμακεία ο Σύλλογος των φαρμακοποιών, ωστόσο όπως δήλωσε, χθες, ο Πρόεδρός τους κ. Νίκος Φουτούλης, για τα όποια παράπονα κάνουν οι πολίτες θα τους παραπέμπουν στον Δήμο!

Μιλώντας στον Ρ/Σ «Παλμό», καταρχήν, ο κ. Φουτούλης καλοδέχθηκε την εισήγηση του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου για την απαλλαγή τους από παλιές οφειλές για τις θέσεις αυτές, λέγοντας ότι ο Δήμος έχει αντιληφθεί την αδικία της επιβολής αυτού του χαρατσιού των 300 ευρώ.

Όσον αφορά, όμως, στην επιβολή του από εδώ και πέρα, για την οποία ο Δήμαρχος δείχνει αμετακίνητος, ο Πρόεδρος των φαρμακοποιών επανέλαβε ότι δεν εξυπηρετούνται οι φαρμακοποιοί με τις θέσεις αυτές και ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό στο οποίο θα πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι.

«Οι φαρμακοποιοί δεν θέλουν θέσεις πάρκινγκ γιατί δεν εξυπηρετούνται οι ίδιοι», δήλωσε και είπε, ακόμη, ότι ούτε τα περί πελατείας ισχύουν αφού δεν υπάρχουν πελάτες για τα φαρμακεία αλλά άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Δηλαδή, παίρνουν φάρμακα και είναι και αποδέκτες υπηρεσιών για τις οποίες, μάλιστα, ο φαρμακοποιός δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, λοιπόν, αυτό θα έχει αντίκτυπο στους πολίτες, ήδη υπάρχουν παράπονα και για τον λόγο αυτό ενημέρωσαν και τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.
Από εκεί και πέρα, κάλεσε τον Δήμο να πάρει πιο γενναίες αποφάσεις καθώς, όπως είπε, υπάρχουν τόσες εκκρεμότητες με μεγαλύτερα ποσά και θα έπρεπε ν’ αρχίσει από αυτές.

Είπε, ακόμη, ότι τα χρήματα που θα εισπράξει ο Δήμος από τη διαδικασία αυτή θα είναι αμελητέα. Μάλιστα, αναρωτήθηκε εάν μετά… δεν βγαίνουν τα ποσά που επιθυμεί να εισπράξει ο Δήμος θα συμπεριλάβει και άλλες τάξεις επαγγελματιών, όπως οι πιάτσες ταξί, το ΚΤΕΛ, τα τουριστικά λεωφορεία;

Έκανε, επίσης, γνωστή την πρόθεσή του, στα τέλη του χρόνου να ζητήσει να ενημερωθεί πόσα εισέπραξε ο Δήμος από τα 120 φαρμακεία και δεν πιστεύει ότι θα είναι πάνω από δέκα χιλιάδες ευρώ.

«Ο Δήμος θα έπρεπε να παίρνει γενναίες αποφάσεις, έπρεπε να στηρίζει τους επαγγελματίες, όχι να τους επιβάλει επιπλέον χαράτσια», τόνισε ο κ. Φουτούλης και κατέληξε λέγοντας ότι δεν τις θέλουν τις θέσεις πάρκινγκ, να τις κρατήσει ο Δήμος και όταν παραπονούνται οι πολίτες θα τους λένε ότι ευθύνεται εκείνος.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη