Δημήτρης Γάκης: «Ενεργοποιήθηκε η πύλη εισόδου στη Λέρο»

Οι επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη και τοπικών αναπτυξιακών φορέων της Λέρου προς τους αρμόδιους υπουργούς για τη λειτουργία της πύλης εισόδου στο λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου, έφεραν αποτέλεσμα.

Με την Απόφαση που υπόγραψαν, ο υπουργός Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής, οι αναπληρωτές υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών και η υφυπουργός Οικονομικών (ΦΕΚ Β΄ 2267) και δημοσιεύθηκε σήμερα, 15 Ιουνίου:

«1. Επιτρέπεται προσωρινά και για χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης έως 31 Οκτωβρίου 2018 και για τις ώρες από 05:00 έως 23:00, η είσοδος προσώπων στο ελληνικό έδαφος και η έξοδος από αυτό, από τον λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου.

2. Ο σχετικός διαβατηριακός έλεγχος ενεργείται με μέριμνα και ευθύνη του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου για τον λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου.

3. Ο σχετικός τελωνειακός έλεγχος ενεργείται με μέριμνα του Τελωνείου Λέρου για τον λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου».

Ο Δημήτρης Γάκης μετά από την θετική αυτή εξέλιξη για το νησί της Λέρου δήλωσε:

«Η απόφαση για την έναρξη λειτουργίας της πύλης εισόδου Λέρου, αποτελεί την κατάλληλη απάντηση της κυβέρνησης στο τεκμηριωμένο αίτημα κατοίκων και επιχειρηματιών του νησιού που θα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία του νησιού και θα βοηθήσει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Στόχος μας είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και προϋποθέσεων για την οικονομικά ανταγωνιστική, ποιοτική και επιχειρηματικά αποδοτική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Δωδεκάνησο.

Θα ήθελα τέλος να επισημάνω, την άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης σε κάθε προσπάθεια που προβάλλει το τουρισμό και επιλύει με τον κατάλληλο τρόπο τις κοινωνικές και αναπτυξιακές ανάγκες των μικρών νησιών.

Ακούμε τους νησιώτες, στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματά τους και προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στη δουλεία μας και να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες τους, με έργα».