Τσοπανάκης για Λειβαδάρου: «Το να είσαι ψηλός δεν σημαίνει αυτόματα πως είσαι ανώτερος των κοντύτερων»

Τσοπανάκης για Λειβαδάρου: «Το να είσαι ψηλός δεν σημαίνει αυτόματα πως είσαι ανώτερος των κοντύτερων»

Τσοπανάκης για Λειβαδάρου: «Το να είσαι ψηλός δεν σημαίνει αυτόματα πως είσαι ανώτερος των κοντύτερων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 508 ΦΟΡΕΣ

Την δικιά του άποψη για το θέμα με την τέως Έπαρχο Θήρας, Θεώνη Λειβαδάρου, καταθέτει μέσω ανακοίνωσής του ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσοπανάκης.

Ειδικότερα σε αυτή αναφέρει τα εξής:

Το να είσαι ψηλός δεν σημαίνει αυτόματα πως είσαι ανώτερος των κοντύτερων. Κι αυτό το λέω γιατί η πρώην έπαρχος Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου είναι ψηλή και ακολούθησε τον δρόμο των ετέρων ψηλών που διαχώρισαν την θέση τους από τον περιφερειάρχη και ανεξαρτητοποιήθηκαν από την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου.

Και οι τρεις κατά σύμπτωση είναι νέοι ηλικιακά, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο πολιτικής εμπειρίας, πορείας και συμβολής στα κοινά.

Οπότε είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι συμπεριφορές τους είναι αποκυήματα εγωισμού, νεανικού εκνευρισμού, απύθμενου θράσους, ασέβειας και πολιτικής άγνοιας.

Η κα Λειβαδάρου αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί αμέσως μόλις ο περιφερειάρχης την καθαίρεσε από το αξίωμα της για το οποίο όφειλε να αγωνισθεί. Δυστυχώς η κα Λειβαδάρου ήταν απούσα για πολλούς μήνες (που ξεπερνούν τους 18) από τα περιφερειακά συμβούλια και από την θέση της.

Βλέπετε στην θητεία της η κα Λειβαδάρου αρραβωνιάσθηκε, παντρεύτηκε, γέννησε, οπότε ήταν δικαιολογημένη σε ένα βαθμό η απουσία της.

Όμως το σχοινί το τράβηξε και υπήρξαν δικαιολογημένα παράπονα από αρκετούς περιφερειακούς συμβούλους που είχαν δώσει όρκο να υπηρετήσουν τα κοινά με όλες τους τις δυνάμεις, για το καλό των συμπολιτών τους που τους εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.

Έρχεται, λοιπόν, και υποστηρίζει η πρώην έπαρχος Θήρας πως δυσαρέστησε τον περιφερειάρχη γιατί ψήφιζε κατά συνείδηση και όχι όπως οι συνάδελφοι της, τους οποίους απεκάλεσε πειθήνια όργανα και υποχείρια του περιφερειάρχη..

Απορία ψάλτου βηξ, λέει μια παροιμία μας. Πότε κα Λειβαδάρου ψηφίσατε κατά συνείδηση; Εκτός αν εννοείτε πως η απουσία σας ήταν σιωπηλή διαμαρτυρία. Και ποια είστε εσείς που έχετε το ανάστημα να αποκαλείτε πειθήνια όργανα και υποχείρια περιφερειακούς συμβούλους με ιστορική προσωπική και πολιτική διαδρομή;

Αφού είχατε τόσα παράπονα και ψηφίζατε κατά συνείδηση γιατί δεν ανεξαρτητοποιηθήκατε πριν την καρατόμηση σας;

Ποιους νομίζετε πως μπορείτε να πείσετε με τους αστείους ισχυρισμούς σας; Πως δικαιολογείτε τις αδικαιολόγητες απουσίες σας από τα περιφερειακά συμβούλια και πως εκπληρώνατε τα καθήκοντα σας προς τους δημότες της Θήρας, αφού δεν παρουσιαζόσασταν στα περιφερειακά συμβούλια να διεκδικήσετε την επίλυση για τα κατά την συνείδηση σας προβλήματα του νησιού σας;

Δεν θέλω να επεκταθώ σε μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς, γιατί, μάλλον, δεν τα έχετε ανάγκη. Απλά σας ενημερώνω πως η συμμετοχή σε ομάδα συνεργατών σημαίνει αυτόματα και ψήφο στις αποφάσεις της πλειοψηφίας κι ας διαφωνείτε.

Θεώρησα τον εαυτό μου θιγόμενο για όσα μας καταγγέλλεις στην επιστολή παραίτησης σου και αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω την απάντηση μου αυτή, όπως έκανα και με τους άλλους ανεξαρτητοποιηθέντες της παράταξης μας.

Δημήτρης Τσοπανάκης
Περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Διαβάστε ακόμη

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες