Δωδεκάνησος: Κέρδισε τον πρωταθλητή αλλά έχασε τον τίτλο

Δωδεκάνησος: Κέρδισε τον πρωταθλητή αλλά έχασε τον τίτλο

Δωδεκάνησος: Κέρδισε τον πρωταθλητή αλλά έχασε τον τίτλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 114 ΦΟΡΕΣ

Στην τριπλή ισοβαθμία, περιορίστηκε στην 3η θέση του φάιναλ φορ πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο αλλά έκανε εμφανίσεις πρωταθλήτριας

Δύο νίκες σε τρεις αγώνες σημείωσε η Δωδεκάνησος στο φάιναλ φορ πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο κι όμως πλασαρίστηκε τρίτη στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε το τριήμερο 15-17 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης.

Στην τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε, η Δωδεκάνησος είχε το μειονέκτημα λόγω γκολ αβερέιτζ, κυρίως λόγω της βαριάς ήττας στην πρεμιέρα των αγώνων από το Μαρούσι (-18). Έτσι, παρότι κέρδισε τόσο τον Μέγα Αλέξανδρο όσο και τον (πρωταθλητή) Άτλαντα, με σπουδαίες εμφανίσεις, έμεινε στην 3η θέση.

Πρωταθλητής Ελλάδος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Άτλας, επίσης με δύο νίκες σε τρία παιχνίδια. Στο πρώτο του παιχνίδι, αντιμετώπισε δυσκολίες κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 62-57.

Τη δεύτερη μέρα αντιμετώπισε το Μαρούσι. Για τρία δεκάλεπτα το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, αλλά στο τέταρτο ο Άτλας το “καθάρισε” και κέρδισε με 71-49. Στην τελευταία του αναμέτρηση με τη Δωδεκάνησο δεν μπόρεσε να κερδίσει (ηττήθηκε με 62-60), αλλά στην ισοβαθμία υπερτερούσε και της ομάδας της Ρόδου και του Αμαρουσίου.

Κυρίαρχη με Μέγα Αλέξανδρο
Η βασική διαφορά του πρώτου και του δεύτερου αγώνα της Δωδεκανήσου στο F4 ήταν η παρουσία του Σάββα Χαρτερού. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, απουσίασε την Παρασκευή όμως ενίσχυσε την ομάδα του το Σ/Κ και η βοήθειά του ήταν ξεκάθαρη στο πόσο αισθητά βελτίωσε η Δωδεκάνησος το παιχνίδι της.

Απέναντι στο Μέγα Αλέξανδρο, η ομάδα της Ρόδου πήρε τα ηνία του σκορ από τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου και τα κράτησε μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Το παιχνίδι για περίπου δύο δεκάλεπτα ήταν ντέρμπι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Δωδεκάνησος ήταν κυρίαρχη.

Από την τρίτη περίοδο πήρε και διψήφιο προβάδισμα και τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 67-56.

Δεκάλεπτα: 12-10, 26-29, 38-47, 56-67

Μέγας Αλέξανδρος (Κασαπίδης): Διμπιτούζης Αγ. 7, Βέζμαρ 2, Δίτσης 8, Διμπιτούζης Π. 16, Μάριτς 23.

Δωδεκάνησος (Μαρουλάκης): Χαρτερός 4, Χαμαντί 23, Χατζηκαντής 6, Μαρτσάκης 22, Χατζηδημητρίου 10.

Η Δωδεκάνησος στον τελευταίο αγώνα του Final Four του 21ου πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο κέρδισε τον Άτλαντα με 62-60, αλλά αυτή η νίκη δεν ήταν αρκετή για να της χαρίσει τον τίτλο. Από την αρχή της αναμέτρησης έδειξε ότι μπήκε για να πάρει τη νίκη (17-14).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή της κι έστειλε τη διαφορά στους έξι πόντους (24-18). Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στην τελευταία περίοδο ο Άτλας προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, αλλά τελικά η ομάδα της Ρόδου άντεξε και πήρε τη νίκη με 62-60.


Δεκάλεπτα: 17-14, 34-28, 49-41, 62-60

Δωδεκάνησος (Μαρουλάκης): Λουκάς, Χαρτερός 3, Χαμαντί 17, Χατζηκαντής 11(1), Μαρτσάκης 22, Χατζηδημητρίου 9(1).

Άτλας (Ζώτος): Στάνκοβιτς 2, Ράσα 12, Χαλδαίος 4, Βάσης, Σπάθης Κότσαρης 5, Χριστοδούλου 22, Ντομγκιόνι 6, Τσαπανίδης 9 (1), Κωνσταντινόπουλος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Παρασκευή 15/6
Άτλας – Μέγας Αλέξανδρος 62-57
Μαρούσι – Δωδεκάνησος 58-40

Σάββατο 16/6
Μαρούσι – Άτλας 49-71
Μέγας Αλέξανδρος – Δωδεκάνησος 56-67

Κυριακή 17/6
Μέγας Αλέξανδρος – Μαρούσι 54-57
Δωδεκάνησος – Άτλας 62-60

Τελική Βαθμολογία: 1) Άτλας 5β., 2) Μαρούσι 5, 3) Δωδεκάνησος 5, 4) Μ. Αλέξανδρος 3.


Το μήνυμα του προέδρου
Λίγο μετά τη λήξη του φάιναλ φορ, ο πρόεδρος του ΓΣ Δωδεκάνησος, Κάλλιστος Διακογεωργίου, ανήρτησε ένα συγκινητικό μήνυμα σε προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Είσαι πρωταθλήτρια, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ. Πώς γίνεται η ομαδάρα μας να έρχεται πρώτη στο F4 και να κερδίζεις τον Άτλαντα 62-60 που πήρε το πρωτάθλημα. Στο τέλος να έρχεσαι τρίτη. Συγχαρητήρια σε όλους.

Είμαι υπερήφανος για σας. Όλη η Ρόδος και η Δωδεκάνησος σας χειροκροτούν και σας έχουν στην καρδιά τους. Έχουμε τους καλύτερους παικταράδες, τον καλύτερο προπονητή Μαρουλλάκη Ι. και τον καλύτερο γυμναστή Μποσγανά Γ., τους καλύτερους φιλάθλους, ένα στρατηγό γενικό αρχηγό Χοσάδα Νείλο κι ένα φροντιστή δύναμη Παπαναστασίου Κ. και ακούραστα μέλη της διοίκησης. Σε όλους χίλια χίλια χίλια ευχαριστώ!!!!!!!!».

Τίμησαν τον Συναδινό
Η Ομοσπονδία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Το τριήμερο 15-17 Ιουνίου η ΟΣΕΚΑ, με την αμέριστη συμπαράσταση του μεγάλου μας χορηγού, του ΟΠΑΠ, και τη στήριξη του Δήμου Νέας Σμύρνης, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Final Four του 21ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ με Αμαξίδιο στο κλειστό γήπεδο “Αρτάκης” της Νέας Σμύρνης.

Με την παρουσία τους, μας τίμησαν άνθρωποι του αθλητισμού και του πολιτικού χώρου μεταξύ αυτών και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Η Ομοσπονδία βράβευσε τον κύριο Ιούλιο Συναδινό για τη στήριξη του και την προσφορά στο μπάσκετ με Αμαξίδιο.

Ο Ιούλιος Συναδινός παρακολούθησε τους αγώνες της τελικής φάσης του 21ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού πήρε το λόγο κι έδωσε συγχαρητήρια στις ομάδες του F4 και τους αθλητές για την παρουσία τους στο F4 και για την προσπάθεια που έκαναν.

Ο κύριος Συναδινός μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Χρήστο Καλούδη, απένειμαν το κύπελλο στον πρωταθλητή Άτλαντα.

Ευχαριστούμε τον κύριο Ιούλιο Συναδινό για την έμπρακτη στήριξή του στην ΟΣΕΚΑ και τους αθλητές της».


Μπαίνει και η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα!
Σε μια μεγάλη κίνηση προχωρά η ΑΕΚ, που από την επόμενη σεζόν θα έχει τη δική της ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο!

Ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Αλέξης Αλεξίου, ενημέρωσε πως η «Βασίλισσα» θα δημιουργήσει ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο τη νέα σεζόν.

Σύντομα θα αρχίσει ο σχεδιασμός του νέου τμήματος των «κιτρινόμαυρων».

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!