Απάντηση στη Fraport από τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο

Απάντηση στη Fraport από τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο

Απάντηση στη Fraport από τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1328 ΦΟΡΕΣ

Αναφορικά με τις συνθήκες καθαριότητας στον πύργο ελέγχου

Σε αντιπαράθεση ανάμεσα στον τοπικό σύλλογο εργαζομένων αεροναυτιλίας κρατικού αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας» και στη Fraport εξελίσσεται πλέον το θέμα της καθαριότητας στους χώρους του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου μας.

Συγκεκριμένα μετά τη γνωστοποίηση του εξωδίκου προς την ΥΠΑ, σημειώθηκε παρέμβαση της Fraport Greece και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος επικοινωνίας Γιάννης Παπάζογλου επισημαίνει με επιστολή του προς τη «Ρ» μεταξύ άλλων πως «παρά το γεγονός ότι η καθαριότητα του πύργου αποτελεί ευθύνη του δημοσίου, η Fraport Greece από το 2017 προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες καθαριότητας μέχρι το δημόσιο να προχωρήσει στην αποκατάσταση του προβλήματος».

Ακολούθησε νέα παρέμβαση των εργαζομένων αεροναυτιλίας, και ειδικότερα ο σύλλογός τους επισημαίνει ότι η Fraport ενεπλάκη στο θέμα χωρίς κανείς να την εμπλέξει, διαψεύδοντας τις κρατικές υπηρεσίες υγείας που έκαναν έλεγχο και διαπίστωσαν τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής.

Αναλυτικά η απάντηση του τοπικού συλλόγου εργαζομένων αεροναυτιλίας κρατικού αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας» αναφέρει τα εξής:
«Σχετικά με την ανακοίνωση της εταιρείας Fraport Greece στην εφημερίδα “Ροδιακή” για την καθαριότητα των χώρων και εγκαταστάσεων της Αεροναυτιλίας στο κτήριο του Πύργου Ελέγχου του Αεροδρομίου Ρόδου και τις δήθεν δωρεάν υπηρεσίες καθαριότητας που παρέχει στο Δημόσιο, συστήνουμε στην εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου να είναι περισσότερο προσεκτική στις ανακοινώσεις της, ειδικά όταν δεν της απευθύνεται κάποια κατηγορία -ακόμα- και να μην διαστρεβλώνει την αλήθεια όταν πιστεύει ότι πλήττεται με κάποιον τρόπο η δημόσια εικόνα της.
Όπως έχει τη μύγα μυγιάζεται τελικά;

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αεροναυτιλία (και όχι μόνο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας όπως εσφαλμένα αναφέρεται) είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένες και αρκεί για τους δύσπιστους μια χρήση των τουαλετών του Πύργου Ελέγχου, για να νιώσουν αυτό που νιώθουν οι εργαζόμενοι, 24 ώρτες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Προκαλεί δε έκπληξη, πως οι υπεύθυνοι της Fraport Greece έκαναν το σοβαρότατο ατόπημα να εμπλακούν στο θέμα, όταν κανένας δεν τους εμπλέκει και να διαψεύσουν τις Κρατικές Υπηρεσίες Υγείας, οι οποίες μετά από εισαγγελική παραγγελία πραγματοποίησαν έλεγχο στις εγκαταστάσεις του Πύργου Ελέγχου και διαπίστωσαν τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Τέλος, το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, θα το πει η εισαγγελική έρευνα και σίγουρα όχι οι υπεύθυνοι της Fraport, οι οποίοι βαυκαλίζονται αν πιστεύουν ότι και η δικαιοσύνη μπρεί να λειτουργήσει στα μέτρα τους.

«Κρείτττον του λαλείν το σιγάν»

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου