Αθώοι τρεις κατηγορούμενοι για υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων

Αθώοι τρεις κατηγορούμενοι για  υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων

Αθώοι τρεις κατηγορούμενοι για υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 495 ΦΟΡΕΣ

Με τρεις υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων ασχολήθηκε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, το οποίο αν και απόντες οι κατηγορούμενοι τους κήρυξε αθώους.

Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος για βιασμό, απλή σωματική βλάβη και παράνομη παρακράτηση, ήταν 43χρονος – σήμερα- αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής.
Ο αλλοδαπός κατηγορούνταν ότι στις 30 Ιουλίου 2001 στην Κω προσκάλεσε στο διαμέρισμα του αλλοδαπή με την πρόφαση ότι θα συζητήσουν και εκεί χρησιμοποιώντας βία, αφού κλείδωσε την πόρτα και παρά την αντίσταση της κοπέλας η οποία ήταν και υπό την επήρεια αλκοόλ, την έριξε στο κρεβάτι, την χτύπησε στο κεφάλι, την απείλησε επανειλημμένα ότι θα την σκοτώσει και ήλθε σε κατά φύση συνουσία μαζί της.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά για την υπόθεση αυτή το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω είχε αποφανθεί να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του 43χρονου Αλβανού, ωστόσο ο αρμόδιος τότε εισαγγελέας άσκησε έφεση και με απόφαση του τότε Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ακροατήριο, εκδικάστηκε χθες και τελικά ο αλλοδαπός αθωώθηκε.

Αθώος όμως κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου και ένας δεύτερος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος κατηγορούνταν για απόπειρα βιασμού σε βάρος 35χρονης – σήμερα- Ολλανδέζας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η αλλοδαπή κοπέλα είχε μεταβεί μαζί με τον επίσης Ολλανδό φίλο της στην Κω για διακοπές στις 25 Ιουλίου 2002 και διέμεναν σε ξενοδοχείο στην πόλη, ενώ ο Αλβανός κατηγορούμενος εργάζονταν ως οικοδόμος στο νησί.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα της 28ης Ιουλίου 2002 η Ολλανδή κοπέλα μετά από καβγά που είχε με τον φίλο της βγήκε μόνη της σε μπαρ της περιοχής για να διασκεδάσει. Αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ, λίγη ώρα αργότερα αποφάσισε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο, όμως τότε διαπίστωσε ότι δεν γνώριζε πού ακριβώς βρισκόταν αυτό. Τότε τη συνάντησε ο Αλβανός ο οποίος μετά από διασκέδαση με φίλο του, πήγαινε να τον συναντήσει σε κοντινό σημείο προκειμένου να τον μεταφέρει εκτός πόλης όπου διέμενε. Όταν ο αλλοδαπής βρήκε την Ολλανδή να κλαίει, της πρότεινε να την πάει εκείνος στο ξενοδοχείο.

Αντί όμως αυτού ο αλλοδαπός κατηγορούνταν ότι την επιβίβασε στο αυτοκίνητο του φίλου του, ο οποίος όταν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει σταμάτησε στη μέση της διαδρομής και ζήτησε από τον Αλβανό να κατέβει από το όχημα εκφράζοντας τη διαφωνία του για αυτό που πήγαινε να κάνει.

Ο αλλοδαπός κατηγορούνταν ότι σε σημείο σχεδόν ερημικό και μέσα σε χόρτα επιχείρησε να βιάσει την κοπέλα, η οποία ωστόσο κατάφερε να διαφύγει να ζητήσει βοήθεια σε κοντινή κατοικία. Στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Τέλος το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου ασχολήθηκε και με την υπόθεση ενός Άγγλου που κατηγορούνταν για κατάχρηση σε ασέλγεια. Και αυτός ο αλλοδαπός δικάστηκε ωσεί παρών και κρίθηκε αθώος.
Βάσει του κατηγορητηρίου ο Βρετανός είχε έρθει στο νησί μας τον Ιούνιο του 2003 μαζί με συμπατριώτες του για διακοπές και διέμειναν στο Φαληράκι.

Τα ξημερώματα της 30ης Ιουνίου και μετά από διασκέδαση κατηγορούνταν ότι μετέφερε έναν φίλο του που είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ στο δωμάτιο του προκειμένου να τον βοηθήσει να ξαπλώσει.
Ο τελευταίος κατήγγειλε στην αστυνομία πως μία ώρα αργότερα ξύπνησε με έντονη δυσφορία και είδε τον κατηγορούμενο να έχει προχωρήσει σε κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος του.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο