Κλειστό Αρχαγγέλου: Ένα όνειρο, έτοιμο να πάρει σάρκα και οστά!

Ακόμα πιο κοντά βρίσκεται από χθες το όνειρο της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής του Αρχαγγέλου και κατ’ επέκταση, της Νότιας Ρόδου, για την κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου. 

Όντας συνεπής στην υπόσχεσή του η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανέγερσης της ζητούμενης εγκατάστασης στην περιοχή της Λειβάδας, χρηματοδοτώντας το έργο και παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια σε τεχνικό επίπεδο, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ενημέρωσε τα μέλη της διοίκησης του Α.Σ.Κ. Αρχάγγελος και του Άρη, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησής τους στο γραφείο του, για τις νεότερες, άκρως θετικές εξελίξεις! 

Η Περιφέρεια δεν αδράνησε, ασχολήθηκε με το ζήτημα και κατάφερε να δεσμεύσει, για τις ανάγκες του έργου, το ποσό του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ παρέδωσε δύο πλήρεις μελέτες, οι οποίες απομένει να επικαιροποιηθούν και να εγκριθούν.  

Για τη χθεσινή συνάντηση, το περιεχόμενό της και το αποτέλεσμά της, ενημέρωσε το ίδιο το γραφείο του περιφερειάρχη:        
«Συνάντηση με τον Αθλητικό Σύλλογο Καλαθοσφαίρισης Αρχαγγέλου και με τον Άρη Αρχαγγέλου είχε σήμερα, Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος  Χατζημάρκος. 
Στην συνάντηση ήταν παρόντες η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Διά Βίου Μάθησης, Χαρούλα Γιασιράνη, ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΥΔ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Νίκος Οικονόμου, ο πρόεδρος του ΑΣΚ Αρχαγγέλου, Στέφανος Καραολάνης, ο αντιπρόεδρος του Άρη Αρχαγγέλου, Τσαμπίκος Σταυριανός, ο γενικός αρχηγός της ομάδας Αντώνης Φουτούλης, ο πολιτικός μηχανικός Μανώλης Λαμπριανός και το μέλος του δ.σ. της ομάδας Παύλος Ντοκόουπιλ. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της προηγούμενης στις 29 Μαρτίου 2018 όπου ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, είχε δεσμευτεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα παραδώσει πλήρεις μελέτες εφαρμογής που αφορούν τα αρχιτεκτονικά, στατικά και ηλεκτρομηχανολογικά στοιχεία, από την Διεύθυνση Μελετών έργων της ΓΓ Αθλητισμού, το υπουργείoυ Αθλητισμού, για την κατασκευή Κλειστών Γηπέδων Τ10 και Τ11.

Συμφωνήθηκε να εξετάσουν τις μελέτες με τους αρμόδιους από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και να καταλήξουν ποια από τις δύο θα προκριθεί για εφαρμογή. Επίσης ο Περιφερειάρχης, τους έκανε γνωστή την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, με την οποία αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου που ήταν ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, από το ποσόν των 500.000 ευρώ στο ποσόν του 1,7εκ. ευρώ. 

Ο Περιφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Στην συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο μου στις 29 Μαρτίου 2018 για το ζήτημα του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Αρχαγγέλου, δεσμευτήκαμε ότι δύο θέματα θα προχωρούσαμε στο επόμενο διάστημα: την αύξηση της χρηματοδότησης του έργου και την παράδοση των μελετών εφαρμογής για δύο τύπους κλειστού γηπέδου.  

Είμαι χαρούμενος γιατί σήμερα, μπορέσαμε να παρουσιάσουμε και τα δύο θέματα για τα οποία είχαμε δεσμευτεί: αφενός την αύξηση του προϋπολογισμού του έργου στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπως αυτό αποφασίστηκε και ψηφίστηκε στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο, από 0,5 σε 1,7 εκ. ευρώ καθώς και τις δύο οριστικές μελέτες εφαρμογής που παραδώσαμε, προκειμένου να προχωρήσει το έργο. 
Χαίρομαι γιατί σήμερα μπορούμε να κοιτάμε το συγκεκριμένο θέμα με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία, αφού σημαντικές παράμετροι έχουν μπει σε μια βάση πολύ πιο υγιή και το χρονοδιάγραμμα, πλέον, για την υλοποίηση του έργου, έρχεται πολύ πιο κοντά».