Στην ανακρίτρια Ρόδου απολογήθηκε Ιταλίδα

Την πόρτα της ανακρίτριας πέρασε χθες το πρωί για να απολογηθεί, η 65χρονη Ιταλίδα που συνελήφθη από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, κατηγορούμενη ότι επιχείρησε να διευκολύνει 18χρονο αλλοδαπό από την Υεμένη να ταξιδέψει στο εξωτερικό μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου.

Η αλλοδαπή μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ.

Για τους δύο αλλοδαπούς όλα ξεκίνησαν στις 14 Ιουνίου 2018 το πρωί, όταν κατά τον κατάπλου πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου διενήργησε έλεγχο και εντόπισε τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους τα αεροπορικά εισιτήρια, με τα οποία επρόκειτο να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Τόσο η 65χρονη Ιταλίδα όσο και ο 18χρονος από την Υεμένη συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος και τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.