Ένας στους τρεις Βρετανούς τουρίστες δεν πληροφορείται για τον προορισμό διακοπών

25 εκατ. ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για διακοπές αυτό το καλοκαίρι, εκ των οποίων 1 στους 3 που ταξιδεύει στο εξωτερικό φεύγει χωρίς να γνωρίζει ταξιδιωτικές πληροφορίες για τον προορισμό, τον οποίο θα επισκεφθεί, σύμφωνα με την ένωση Βρετανών τουρ οπερέιτορ, ΑΒΤΑ.

Ερωτηθέντες για το λόγο για τον οποίο δεν αναζητούν πληροφορίες για τον προορισμό πριν την αναχώρηση, το 34% είπε ότι γνώριζε όλα όσα χρειαζόταν να γνωρίζει ήδη και το 30% ότι το έκανε επειδή είχε επισκεφθεί ξανά τον προορισμό στο παρελθόν.

Η ΑΒΤΑ συμβουλεύει τους Βρετανούς ταξιδιώτες, ωστόσο, να ελέγχουν όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τον προορισμό που πρόκειται να επισκεφθούν, από το βρετανικό ΥΠΕΞ, ενώ τονίζει ότι και οι τουριστικές επιχειρήσεις οφείλουν να ενημερώνουν σχετικά τους πελάτες τους.

Στην πλειονότητά τους (67%) οι Βρετανοί που έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό στο παρελθόν έψαξαν πληροφορίες για αυτόν. Αναζήτησαν την τρέχουσα ισοτιμία (59%), τη φροντίδα υγείας (56%), τις απαιτήσεις εισόδου στη χώρα (54%) καθώς και το επίπεδο ασφάλειας (52%). Πάνω από 2 στους 5 είπαν ότι ζήτησαν ταξιδιωτικές οδηγίες από τοπικές αρχές.

Ένας στους 6 αναζήτησε πληροφορίες για τον προορισμό στο ΥΠΕΞ, και αντίστοιχος αριθμός συμβουλεύτηκε ταξιδιωτικό οδηγό, ενώ το 25% πληροφορήθηκε από ιστοσελίδα με κριτικές και 1 στους 4 από την ταξιδιωτική εταιρία που επέλεξε.