Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται…

Η καλή μέρα  απ’ το πρωί φαίνεται…

Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 236 ΦΟΡΕΣ

Η Καλλιθέα ρίχνεται από σήμερα στη «μάχη» των μπαράζ. Με νίκη στην πρεμιέρα επί του ΦΟΒ, θα κάνει το πιο καίριο βήμα για την άνοδο στην Γ’ εθνική

Για την πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου όλη η αγωνιστική σεζόν συνοψίζεται στα τέσσερα παιχνίδια που θα δώσει από σήμερα και μέχρι και την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Η Καλλιθέα θα τεθεί αντιμέτωπη με τους άλλους τέσσερις πρωταθλητές νήσων Αιγαίου, τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου Χίου, τα Φανάρια Νάξου, το Καρλόβασι Σάμου και τον Παπάδο Γέρας, με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου στη Γ’ εθνική κατηγορία. Αυτός ήταν ο απόλυτος στόχος όχι μόνο φέτος αλλά από πέρσι, όταν η πρώτη ευκαιρία χάθηκε στο γήπεδο του Εσπέρου και χρειάστηκε ο δεύτερος συνεχόμενος τίτλος στα Δωδεκάνησα για να επιστρέψει στα μπαράζ, με την ταμπέλα του φαβορί.

Με τον Στάθη Βλαχοδήμο να κάθεται πλέον στον πάγκο της Καλλιθέας αντί του Χρήστου Μπίλια και να πέφτει κατευθείαν «στα βαθιά», αφού τα παιχνίδια της Αθήνας θα είναι τα πρώτα του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Ρόδου, οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου είναι οι μόνοι που έχουν δηλώσει ξεκάθαρα και απερίφραστα ότι θέλουν να ανέβουν κατηγορία. Όμως, αυτό δεν τους εγγυάται πως θα κάνουν περίπατο στο Περιστέρι. Και ο ΦΟΒ, και τα Φανάρια δεν θα αρνηθούν την άνοδο εφόσον αυτή προκύψει, όπως ακριβώς συνέβη πέρσι με τον Βούρειο.

Βάσει δυναμικότητας, η Καλλιθέα θα βρεθεί με το ένα πόδι στη Γ’ εθνική αν κερδίσει σήμερα τον ΦΟΒ και με …ενάμισι αν επικρατήσει αύριο των Φαναριών. Εν ολίγοις, τα πρώτα δύο ματς θα κρίνουν το μέλλον της Καλλιθέας.

Ο Στάθης Βλαχοδήμος θα έχει στη διάθεσή του τους εξής δώδεκα: Γιάννη Σκορδάλη, Σταύρο Παρδακά, Βασίλη Εκινέ, Πάνο Παναγιωταράκο, Γιάννη Κούρο, Μάκη Δούβαλη, Φώντα Μπιλλιά, Άρη Γυφτάκη, Γιώργο Συμιακό, Παναγιώτη Κούρο, Φίλιππο Παπακωνσταντίνου και τον νεαρό Νίκο Παππά.

Ποιος είναι ο ΦΟΒ
Όπως η Καλλιθέα κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα Δωδεκανήσου, κάνει αντίστοιχο έκανε και ο ΦΟΒ στη Χίο, με τη διαφορά ότι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του τέλος Μαΐου και όχι μέσα Απριλίου όπως η ομάδα της Ρόδου.
Στον πάγκο κάθεται ο Κώστας Αμέντας ο οποίος έχει πάρει τρία πρωταθλήματα με τον ΦΟΒ και φέτος στηρίχθηκε στους Σταμάτη Λεγάτο και Στέργιο Μυτιληνού. Στο ρόστερ τους οι Χιώτες έχουν επίσης τους Π. Γιαννακό, Γ. Πατελίδας, Α. Καραβοκυράκης, Δ. Σταθόπουλος, Π. Κάκκαρης, Τ. Πνευματικούδης, Δ. Αργυρούδης και ο πιτσιρικάς Νίκος Κιρκινέζης ο οποίος ανέλαβε τη νευραλγική θέση του βασικού «άσσου» και ήταν παρών με την ομάδα εφήβων και παίδων στα προκριματικά των πανελλήνιων πρωταθλημάτων.

Live τα μπαράζ ανόδου!
«Η μπασκετική καρδιά των νησιών του Αιγαίου θα χτυπάει για πέντε ημέρες στο Κλειστό Γυμναστήριο “Ανδρέας Παπανδρέου” του Περιστερίου και το telesport.gr δίνει το “παρών” στη μεγάλη “μάχη” πέντε ομάδων για την άνοδο στο 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας!

Στο κανάλι μας παραχωρήθηκε η άδεια από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ώστε να προβληθεί το Ειδικό Πρωτάθλημα Ανόδου στη Γ’ Εθνική Κατηγορία μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων από τις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές του Βορείου Αιγαίου (Λέσβου, Χίου, Σάμου), των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.
Στο ειδικό πρωτάθλημα θα συμμετέχουν ο ΦΟ Βροντάδου (πρωταθλήτρια Χίου) από το ξακουστό χιώτικο χωριό, η ΑΕ Καλλιθέα Ρόδου (πρωταθλήτρια Δωδεκανήσων) από μια εκ των πιο τουριστικών περιοχών της Ελλάδας, η ΑΕ Καρλόβασι (πρωταθλήτρια Σάμου) από την ομώνυμη πανέμορφη πόλη της Σάμου, ο ΑΠΣ Παπάδος Γέρας (πρωταθλήτρια Λέσβου) που εδρεύει στα γραφικά χωριά του πασίγνωστου κόλπου και ο ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» (πρωταθλήτρια Κυκλάδων) από την Απείρανθο της Νάξου!

Το telesport.gr θα προβάλλει ΖΩΝΤΑΝΑ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ όλες τις αναμετρήσεις για την ανάδειξη του πρωταθλητή» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:
Σήμερα

«Α. Παπανδρέου» (15.00’) Φανάρια – Καρλόβασι
«Α. Παπανδρέου» (17.00’) ΦΟΒ – Καλλιθέα
Ρεπό: Παπάδος

Αύριο
«Α. Παπανδρέου» (15.00’) Παπάδος – ΦΟΒ
«Α. Παπανδρέου» (17.00’) Καλλιθέα – Φανάρια
Ρεπό: Καρλόβασι

Παρασκευή 22/06
«Α. Παπανδρέου» (15.00’) Καρλόβασι – Καλλιθέα
«Α. Παπανδρέου» (17.00’) Φανάρια – Παπάδος
Ρεπό: ΦΟΒ

Σάββατο 23/06
«Α. Παπανδρέου» (15.00’) ΦΟΒ – Φανάρια
«Α. Παπανδρέου» (17.00’) Παπάδος – Καρλόβασι
Ρεπό: Καλλιθέα

Κυριακή 24/06
«Α. Παπανδρέου» (10.00’) Καλλιθέα – Παπάδος
«Α. Παπανδρέου» (12.00’) Καρλόβασι – ΦΟΒ
Ρεπό: Φανάρια.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή